Komentáře k článku

Dáša 06.12.2018

A dá se ten lék koupit?

Jana Dáša 07.12.2018

Také by mi to zajímalo. Mě před cca 18 ti lety přeléčovali toxoplasmozu trojkombinací léků. Názvy si nepamatuji, mám to někde v lékařské zprávě, ale jednalo se o antimalaretikum, chemoterapeutické léky a antibiotika..To vše pěkně pospolu jako trojkombinace. Hodnoty v krvi se mi stovnali do normálu, ale později jsem se dozvěděla, že toxo zcela vyléčit nejde, jen že je v latentním stadiu a čeká na svou šanci....Víc o lécích na toxo také nevím...

Hanyna 06.12.2018

Kdysi jsem někde četla, že je toxoplazmoza hlavně nebezpečná pro těhotné ženy*10*

Iva Hanyna 07.12.2018

Toxoplazmozou se může nakazit jedině člověk čuně, ten kdo nemyje před požitím zeleninu, kdo používá stejné prkénko v kuchyni na maso i ostatní potraviny. Ten kdo má kočku, od ní dostane toxoplazmozu jedině tehdy, když pozře její výkaly (neumyté ruce po čištění WC) nebo že by tu kočku konzumoval a musela by být syrová. Takže pokud nejste čumě, ale normální člověk, který dodržuje hygienické zásady, nemáte šanci se nakazit.

šárka Iva 08.12.2018

No to je dosti odporný názor.:-P

aster šárka 08.12.2018

Proč odporný?Má naprostou pravdu! *6*

Lillu Iva 09.12.2018

Hloupost, prodělala jsem akutní formu oční toxoplazmozy, a ne nenakazila jsem se jen kvůli toho že jsem se nemyla. Víte o tom že jsou dvě formy tx? Skrytá kterou můžete mít i vy, a v podstatě má průběh jako chřipka, nepoznáte ji, jen díky odběrům krve, a pak akutní, kterou jsem prodělala já, byla jsem pár týdnu slepá... ale v pohodě. Není to jen o tom že by byl člověk prase, pokud o tom nic nevíte, tak si o této nemoci něco přečtěte, třeba žloutenka A je o člověku které je prasátko... XD

Lillu Lillu 09.12.2018

https://cs.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3za jo dokonce i z vepřového masa, a dalších, takže skutečně je to jen o tom že si nemyjete ruce?

Lillu Hanyna 09.12.2018

Ano, pokud se těhotná žena nakazí toxo. tak se většinou doporučuje potrat. Jelikož ve většině případu je dítě postiženo a nebo po narození jsou docela fatálně postižené. Aspoň tak jak mi to vysvětloval lékař na infekčním oddělení. ;*(

nea 07.12.2018

Mě teda kočka depresí zbavuje. A pokud v bytě chovám kočku, musí ta kočka dobře znát veterináře a on ji. Pravidelně chodíme očkovat, odparazitovávat a na preventivní prohlídky.

aster nea 07.12.2018

Mám dvě venkovní kočky a k veterináři chodíme dvakrát do roka - odčervování a očkování je samozřejmost a mytí rukou také. Když má člověk doma jakékoli zvíře, musí se o ně starat a o kočky zvlášť :-)

toxoplazma obecná 07.12.2018

kokokokodááááák.......

Fanda 07.12.2018

Ano, něco sem o tom četl. Nicméně, děláte z komára velblouda.:-)

Alena 07.12.2018

Každé zvíře, které člověk vlastní má mít náležitou péči, od krmení až po veterináře. Pak není důvod k obavám. Vše záleží jen na lidech a nikoliv na kočkách.

helus 07.12.2018

Zní to hrůzostrašně.

Kaajik 07.12.2018

Neúplný, nepřesný a zavádějící článek. Zjistil si pisatel vůbec další možnosti nakažení....

R 07.12.2018

Já mám doma menší soukromou zoo XD. Výzkum na myších je k prdu, pokud se nedělá pořádný výzkum na lidech co touto nemoci onemocněli.

Siraellen 07.12.2018

nemám kočku ani psa

Anička 07.12.2018

S toxoplazmou žije lidstvo minimálně už od dob prvních piramid ( víc než 5000 let). Ve starém Egyptě byla kočka posvátné zvíře (higiena tenkrát nebyla moc na úrovni). Myslím, že jako nejpřizpůsobivější druh na planetě jsme působení toxoplazmy v oraniznu už dávno využili k nějaké evoluční výhodě. Jen vědci zatím zkoumají pouze ty nevýhody.

irena 10.12.2018

Podle veterinářů, se kterými jsem pracovala v Jižní Americe, 80% lidí na jihoamerickém kontinentu kteří měli toxoplazmózu nikdy neměli kočku, ale pracovali se syrovým masem, hlavně ovčím. Nakazit se můžete pouze pokud sníte kočičí výkaly nebo kočku syrovou. U lidí kteří mají dlouhodobě kočku se vyvine imunita. Tak už ty chudinky kočky nechte na pokoji a pořiďte si plyšáky .

konatovka 21.12.2018

Bohužel, měli jsme v rodině takový případ, že švagrová vždy v 6. měsíci potratila a pak se zjistilo, že je to právě tato záležitost, o které se zde píše, takže kočku dala pryč.:-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat