Nepříjemné afty. Proč vznikají a jak je léčit

Malý, ale bolestivý "vřídek" dokáže v ústech pořádně potrápit. Pálí, kdykoli se pokoušíte něco sníst nebo vypít, a umí občas i bolet. Ačkoli trápí spoustu dětí i dospělých, není tak docela snadné určit, kdo a proč na ně zrovna trpí. Příčiny totiž mohou být různé. A léčba vyžaduje většinou trpělivost. Výrazně usnadnit a urychlit ji ale můžete díky URGO Filmogelu na afty a drobná poranění dutiny ústní. Přesvědčily se o tom i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze.

Proč zrovna já

Afty nejsou nakažlivé ani nebezpečné, přesto přesná příčina jejich vzniku není podle odborníků známá. Hovoří se obvykle o souvislosti s nižší imunitou a nedostatkem vitamínu B12, kyseliny listové, železa a zinku v organismu. Významný podíl na vzniku aftů, respektive na jejich recidivě, má dědičnost. Děti rodičů, kteří trpí afty, mají velkou pravděpodobnost, že se i u nich afty též vyskytnou. Velmi často se objevují rovněž u jednovaječných dvojčat. Někdy se s afty potýkají i ženy během menstruace a těhotenství, a to kvůli nerovnováze hormonů v těle.


URGO Filmogel na afty a drobná poranění dutiny ústní spolehlivě uleví od bolesti a urychlí hojení. Díky praktickému aplikátoru se snadno nanáší.

Viry a bakterie příčinou nebývají, ačkoli se to dnes mnoho lidí domnívá. Ty mají vliv až později při infekci aft a prodlužují dobu hojení. Naopak alergiím na určité druhy potravin – mimo jiné na jahody a ořechy, gluteny či látku SLS obsaženou v zubních pastách – se na vzniku aft v ústech stále větší podíl přisuzuje.

Protože příčiny vzniku aft nejsou stoprocentně jisté, neexistuje ani jejich specifická léčba. Afta zmizí obvykle spontánně do několika dní až týdnů, záleží na její velikosti, množství, místě výskytu, typu a celkové obranné kondici člověka. Větší afty, které mohou dosahovat až velikosti 3 centimetrů, se hojí déle – v řádu několika měsíců – a zůstávají po nich jizvy. Pro urychlení hojení lze již vzniklou aftu ošetřit k tomu určeným přípravkem. Vyplatí se také zvýšit příjem vitaminu B, jež obsahují například kvasnice, vejce, ořechy, celozrnné obiloviny, luštěniny, listová zelenina nebo brambory.

Pomoc v lahvičce

A právě takovým přípravkem urychlujícím hojení je URGO Filmogel na afty a drobná poranění dutiny ústní. Vyzkpušely jej i naše testerky. Jak URGO Filmogel obstál?

„Musím hodnotit velice kladně. Hned po nanesení přípravku na aft přichází rychle úleva a bolest ustupuje. Přípravek lze velice dobře nanášet, lahvička je malá, avšak úplně dostačující. Mohu mít kdykoli při sobě a použít, což mi velice vyhovuje. Jsem překvapena, že tento přípravek tak rychle plní svoji funkci, proto mohu doporučit i ostatním, napsala testerka javyjavy.

„Hodnotím kladně, přípravek mi pomohl. Afty se mi tvoří poměrně často, hlavně nyní na podzim a v zimě. Dokonce mám podezření, že se mi mimo jiné tvoří po snězení čerstvě vylouskaných vlasšských ořechů. Dá se říct, že pokaždé, když jsem ochutnala při louskání, se mi aft vytvořil. Přípravek URGO Filmogel Afty účinkoval velmi rychle a byl účinný. Nepříjemný pocit a bolest zmizely. Budu používat i nadále. Jsem spokojena,“ hodnotila testerka taumanovav.


URGO Filmogel na afty a drobná poranění dutiny ústní se našim testerkám výborně osvědčil!

„Já i starší syn na afty docela trpíme, takže jsme se těšili, jak bude přípravek Urgo Fimogel fungovat. Přípravek je gelové konzistence, nanese se na aftu a tam utvoří bílý povlak, který zbaví bolesti a hojí. Syn měl v ústech zrovna hodně velikou bolestivou aftu a chvilku po nanesení Fimogelu bylo po bolesti, vlastně o ní pak už vůbec nevěděl. Jsem moc ráda, že jsme mohli objevit tento skvělý produkt, pochvalovala si testerka livusja3.

„URGO Filmogel Afty určitě doporučuji. Měla jsem počínající aft na jazyku a hned po první aplikaci bolest ustala a aft zmizel. Půjčila jsem přípravek mamince, která také trpí na afty a byla spokojená. Po nanesení na postižené místo se vytvoří bělavý film a bolest ustane, příchuť v ústech se dá určitě vydržet, ale v první moment není moc příjemná. Děkuji za možnost URGO Filmogel vyzkoušet, je to první přípravek, který se zdá být na afty opravdu účinný,“ přidala se s pochvalou testerka luradka.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat