Komentáře k článku

Ondřej 16.02.2019

Někdo se tu snažil o osvětu a zdá se že s tím autor/ka článku příliš neuspěl.. Není se čemu divit, když zcela úmyslně vytrhnul věci z kontextu..Proč tu není odkaz na studii? Ano studie existuje a četl jsem jí a ano autor má částčně pravdu.. Problém je v tom,že 10ti násobné množství formaldehydu se týká u vapování na výšší voltage,tudíž řešení ecigaret na battery grip 5V a více ,při porovnávání na standartních 3V byly koncentrace téměř nulové a tudí zhruba 17x nížší než u běžných cigaret..

Siraellen 15.02.2019

nekouřím a ani nechci začít

ovace 15.02.2019

Nekouřím

ecshop.cz 13.02.2019

UPLNÁ KRAVINA TENHLE ČLÁNEK . Kdyby existoval jediný důkaz škodlivosti E cigaret ,tak by to už tabákový prumysl profláknul v každe televizni stanici protože to je co potřebují aby se lidi vratili zpět ke klasickým cigaretám . Už před pěti lety byly vyvěšené kompletní výsledky testů na jedné pražské fakultě .Je to k nahlédnutí na jejich webových stránkách , má to asi 10 stran ,bohužel už nemám ten odkaz a ani ty papíry jelikož jsme to tenkrát z jejich stránek stahli a vytiskli protože máme obchod s E cigaretama takže jsme to měli vyvěšené v našem obchodě .Dnes už to vyvěšené nemáme protože je to zcela zbytečné . Lobisti tabakových rumyslu delaji vše proto aby zamezili prodeji E cigaret a pokud by existovala informace škodlivosti E cigaret tak by jste to všichni viděli všude na internetu a v TV v každem statě .To že jsou ale klasické cigarety ověřeny už desítky let jako škodlivé a rakovinu zpusobující , tak o tom nějak tabakove prumysly nemluví . Jsou to priblblý pokrytci kteří s etvaří jakoby E cigareta byla šíleně škodlivá a klasická cigareta vubec . Kdo neni uplny imbecil tak to pochopí okamžitě . http://ecshop.cz/ecshop-o-nas.php

PaS 13.02.2019

Dotaz: existují někde opravdu nezávislé klinické studie pro užívání e-liquidů a pokud ano, tak jsou někde k nahlédnutí? A nezajímají mě "nějaké" články, které tento rozcupují na kousky. Zajímají mě výsledky seriózních klinických testů. Díky.

kamila76 13.02.2019

Já jsem zcela proti kouření.

Tomtab kamila76 13.02.2019

A co jako? Koho zajímá, proti čemu jsi?

Petr 13.02.2019

Tak kolik dostal autor článku od tabákových firem????,existují studie a výzkumy které tento článek roztrhají na kousky

S 13.02.2019

Asi zafungovala tabáková lobby. Obě látky jsou součástí každodenního života. Ekologičtější použití jako nemrznoucí směs namísto klasické. Formaldehyd vzniká při odpařování přes hodně připálenou spirálu. Kdo by proboha takhle kouřil. Každý normální e-kuřák ji mění po prvních příznacích konce její životnosti. Glycerín, neboli glycerol, systematickým názvem propan-1,2,3-triol, je hygroskopická bezbarvá až mírně nažloutlá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Název je odvozen od dvou význačných vlastností glycerolu, a to jeho sladké chuti a značné viskozity. Základem jsou řecké slovo γλυκύς, glykys, česky sladký a latinské slovo cera, tj. vosk. Použití: Na pryž: má široké uplatnění při tvorbě krémů a past. Používá se také k mazání pryží jako ochrana před zteřením. Je ve vodě velmi dobře rozpustný. 11 z 10 výrobců praček doporučuje namazat těsnění pračky alespoň jednou ročně ;-) Krémy: používá se do krému k vytvoření masťového základu (zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin) Nemrznoucí směsi: ředěním vodou se sníží jeho bod tuhnutí až na -25 °C Potravinářství: jako pojivo, ma výrazně sladkohořkou chuť. Jako součást potravin má označení E 422. Lékařství: při léčbě otoku mozku jako přísada infuzí, ke snižování nitroočního tlaku, při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů. Lze také použít jako jednu ze složek pro výrobu báze do e-cigaret Propylenglykol Použití: jako bezpečnější nemrznoucí směs - jako zvlhčovadlo v medicíně, kosmetice, potravinách, zubních pastách, ústních vodách a tabákových výrobcích v elektronických cigaretách jako lékařský a sexuální lubrikant ("osobní lubrikant") jako emulgátor v Angostuře a pomerančových nápojích z kategorie bitters jako rozpouštědlo pro potravinářské barvy a ochucovadla jako potravinářské aditivum (smáčedlo, zvlhčovadlo) označené jako E1520 jako nosič pro vonné oleje jako rozpouštědlo pro fotografické chemikálie, např. vývojky v generátorech kouře pro tvorbu umělého kouře při tréninku hasičů a pro divadelní účely v čističích rukou, antibakteriálních kapalinách a solných roztocích v kryotechnologiích jako hydraulická kapalina (např. v lisech) jako chladicí médium v kapalinových chladicích systémech k regulaci vlhkosti v humidorech na doutníky jako smrtící a uchovávací kapalina v pastích, obvykle pro chytání střevlíků k léčbě ketózy u zvířat jako hlavní součást deodorantů k odmrazování letadel jako součást ultrafialových tetovacích inkoustů.

Jindřich 13.02.2019

Zase někdo co o tom nic neví.

l.p 12.02.2019

kterej blb tohle zase napsal ,stačí se podívat na složení e.liguidu , lidi nenechte se oblbovat

Vladimír 12.02.2019

Článek je tendenční, vytržený z kontextu a zřejmě upravený, tak aby vyvolal diskuzi. Nicméně jsem se podíval na další články této autorky...Jsou všechny povrchní, bez ověření faktů. Prostě se baví vytvářením blábolů... http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/2013-04-07-09-50-07/2014/188-frm-jp https://www.theguardian.com/society/2014/nov/28/japan-e-cigarette-safety https://www.snopes.com/fact-check/e-cigarettes-cancer-formaldehyde/

Michaela Vaňková 12.02.2019

Milá Pavlo, to co tady píšete jsou bludy, kolik jste dostala zaplaceno, aby jste sepsala něco takového? Vapuji /používám e-cigaretu skoro 9 let/ za tu dobu jsem se propracovala k takzvanému gripu, který ovladám lehce pouze dotykem, jako telefon, náplně používám výhradně českou výrobu, náplně jsou kontrolovány evropskou komisí pro výrobu a kontrolu léčiv, legislativa na toto téma je tak tvrdá, že do specializovaných prodejen se dostanou pouze náplně s atesty a bezpečnostními listy. Měla by jste spíš varovat před nákupy nápní ve vietnamských a čínských večerkách, kde prodávají napodobeniny /tisk na krabičce je rozmazaný, krabička neobsahuje veškeré bezpečnostní informace/. To co píšete Vy v tomto kraťoučkém článku, o tom já mohu vyprávět hodiny a hodiny. A to že vapuji přes 8 let, nebyla jsem za tu dobu nemocná, obnovili se mi čichové buňky, zlepšila se mi kondička, to Vás ani nezajímá, protože tomu nerozumíte. Před napsáním tohoto článku, jste si měla vyzkoušet normální smradlavku cigaretu, pak ten smradlavý Iqos, a pak e-cigaretu na tekuté náplně, přijďte si ke mě dát potah s chutí ledové jahůdky, kterou si sama míchám. E-kouření mě vyjde na 300,- měsíčně, nesmrdím svým dětem, a vy se jděte bodnout s takovouto mystifikací. Pěkný den.

helus 12.02.2019

Je to děs.Jednou doporučují,podruhé je to nebezpečné pro zdraví.

Lukáš 12.02.2019

Celý článek je pouze lobby tabákových společností, neskutečné lži a nic jiného. Je už prokázáno že elektronické cigarety jsou o 97% méně škodlivé, u značkových luquidu žádné zmiňované hnusy nejsou, stejně jako v luquidu co si udělám doma, za luquidy z Číny bych už ale ruku do ohně nedal. Hodně lidí co píší tyto lživé články si evidentně myslí že opakovaná lež se stane pravdou, ale nestane, i když hodně hloupých lidí tomu uvěří.

nea 12.02.2019

Jsem nekuřák. Elektronické cigarety alespoň nesmrdí a neznepříjemňují tak nekuřákům dýchání.

vankr 12.02.2019

Jde opět o podlý útok na nás kuřáky.Co je komu po tom,co dobrovolně vdechuji,nehledě na podporu státních financí.Zlatý Tonda Práca.

aster vankr 12.02.2019

Mně je úplně jedno, co vdechujete vy, ale není mi jedno, co vdechuju já - ostatně kuřák smrdí, i když zrovna nekouří - a líbat kuřáka, to je jako olizovat popelník *6*

Kolos z Mírova 12.02.2019

Mate tam jak nazev casopisu, tak i jmeno a prijmeni clena vyzkumneho tymu. Je nabiledni, ze nam tady autr nebude postovat prime odkazy, leckdy je s tim totiz potiz. Staci "googlit" a najdete to, pokud ovsem chcete.

Vilém 12.02.2019

https://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/e-cigarety-skodi-vic-nez-tabakove-tvrdi-nova-studie_325856.html

Howezina 11.02.2019

Aerosol, který zvesela posíláte do plic, prý obsahuje formaldehyd a stopy nemrznoucí směsi! Ano tady to slovo ,, prý " je pro tento článek klíčové protože já tu nikde nevidím jasný důkaz neexistuje žádná studie která by toto potvrdila o účincích dlouhodobého užívání nemluvě takže tato zpráva je nepodložená a vysoce nespolehlivá.

Kuřák 11.02.2019

e-cigareta = rakovina

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat