Komentáře k článku

Lukas 11.02.2019

Čekal bych článek, o jehož tématu se autor trochu předem informuje. Eliquid je pouze jeden z mnoha různých typů elektronických cigaret, které každé fungují na jiném principu. Takže už vlastně celý nadpis je zavádějící. Správně se to mělo jmenovat "E-liquid obsahuje více karcinogenu než běžné cigarety" Poškozujete tímto ostatní značky elektronických cigaret, které fungují na jiném principu.

Dodo 11.02.2019

Vapujem 6 rokov a len čistý glycerín-VG. V minulosti som ako vodič kamionu fajčil 40 až 60 cigariet denne. Ked som si ráno umýval zuby , vedela cela bytovka , že som doma. Kašel taký , že som skoro odhryzol umývadlo. Dnes po šiestich rokoch žiadny kašel. Už sa späť ku klasickým cigaretám nevrátim. Môže mi rozprávať kto chce -čo chce. Kašel je preč a zlepšilo sa aj dýchanie . A ešte jedno video ktoré sa oplatí pozrieť. V ňom uvidíte rozdiel medzi fajčením a vapingom.https://www.youtube.com/watch?v=TEVwniV1vxc

Zabil*2 11.02.2019

...........Podle použité náplně elektronické cigarety lze ve výsledném aerosolu najít další nebezpečné látky, které se v tabákovém kouři nevyskytují. Například v japonských elektronických cigaretách se vyskytovaly mimo jiné i mutageny glyoxal a methylglyoxal. V aerosolu elektronických cigaret byl zjištěn zdraví škodlivý trimethylpyrazin. Formaldehyd, těžké kovy i některé další škodlivé látky se vyskytují jak v tabákovém kouři, tak v aerosolu elektronických cigaret. Podstatným rozdílem je koncentrace těchto látek v elektronických cigaretách. Ta je mnohem nižší než v klasických cigaretách. Mezi krátkodobé účinky kouření elektronických cigaret patří zvýšení množství vydechovaného oxidu dusného, který signalizuje zánětlivou reakci v plicích. Účinky dlouhodobého kouření elektronických cigaret zatím nejsou známé. Světová zdravotnická organizace (WHO) ve svých doporučeních preferuje z důvodu absence obsahu výrazně škodlivého dehtu kouření elektronických cigaret před klasickými cigaretami.......... zdroj: Mgr. Veronika Hřivnáčová

Zabil 11.02.2019

Elektronická cigareta je a bude samozřejmě lepší než klasická a to jak pro uživatele tak i pro okolí. Když budete mít bussines a někdo se Vám do něj začne montovat, tak se Vám to taky líbit nebude a holt někdo má ostrý lokty, když jde o hodně, ale vážně hodně peněz (ehm..Morris..ehm). Uvolňování většího množství formaldehydu je dokázáno, pokud uživatel zahřívá kapalinu s nikotinem (nebo bez - tzv. liquid) na hodně vysoký výkon, plácnu 200W (z hlavy to teď přesně nevím), ale rozhodně to není ´´desetinásobně víc, než se vyskytuje v celé krabičce klasického tabákového výrobku´´. A většina e-kuřáků jede na výkon do cca 50W (až na jebnuté výjimky), kdy je výskyt formaldehydu zanedbatelný (oproti klasickým cigaretám). Klasická cigareta hoří - už to samo o sobě vypovídá, že se jedná o shit. E-cigareta pouze zahřívá kapalinu. Klasická cigareta (kuřák) smrdí. E-cigareta (´vaper´) voní (minimálně teda nesmrdí po kouři). V cigaretovém kouři se nachází tisíce škodlivých látek (mmj. i toluen, methanol, kadmium, nikl, amoniak, radioaktivní polonium), zatímco v aerosolu e-cigarety desítky..... .....a takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho. Pěkný den.

Lukáš Zabil 12.02.2019

Přesně, já jedu na 14W a luquidy si dělám sám, tyhle lži a poplašné zprávy jsou na trestní oznámení, proti cigaretám jsou elektrické zlaté, kouřil jsem cca 14let 30-40 denně, samozřejmě následky se ukázaly, teď už cca 4 roky mám elektronickou s zdravotní stav se nejen zlepšil, ale je v absolutním pořádku, takže tyhle pohádky si můžou nechat pro děti do mateřské školky, nebo pro takzvané OVČANY.

Ondřej Blažek 11.02.2019

Je to pravda i není. Formaldehyd se vylučuje při odpařování liquidů (nebo spíš báze), ale je to Formaldehyde hemiacetals u kterého není prokázána žádná rakovinotvorba a je dokonce možné, že organismus chrání před obyčejným formaldehydem :)

ppp 11.02.2019

1. zaujíma ma zdroj relevantný zdroj týchto odváznych a strašidelných tvrdení. 2. ak je glycerínový olej karcinogénny, tak je to zle, pretože ho obsahujú aj potreviny a kozmetické výrobky. 3. sú aj iné štúdie, ktoré tvrdia opak a dokonca v GB zaviedli oficiálne vaping do lekárenských pomôcok. 4. nie je náplň , ako náplň - je jasné že ako všade aj tu sú rôzne druhy kvality a teda je možné že existujú aj škodlivé, resp. chemicky závadné roztoky (čína a spol.) 5. nič čo neprejde štántou kontrolou sa oficiálne na trh nedostane. Nefajčí, nevapujem, ale myslím si , že takéto strašenie nepodložené dôkazmi je trestné a zbytočne to straší ľudí. Samozrejme, ˇvsetko čo nie je pre pľúca prirodzené je skodlivé, ale to aj splodiny z výfukových plynov. Prirovnávať to však a nepriamo obhajovať pyro cigarety, ktoré obsahujú (dokázateľných a odmerateľných) 2000 jedov je naozaj scestné.

Z 11.02.2019

Ale no tak, samozřejmě, že jsou to sračky. Jistě, o něco menší než klasická cigareta, ale furt sračky. Nic si nenalhávejte.

xxkouckaxx 11.02.2019

kouřit jsem přestala dávno a opravdu nepatřím k těm "vyléčeným" kuřákům , kterým kouř z cigaret strašně , ale strašně smrdí , ba právě naopak i po 20 letech mi kolikrát cigareta neskutečně zavoní :-p ale tyto náhražky nechápu , buď kouřím cigaretu , doutník , fajfku nebo s tím prostě seknu , že to určitě škodí - o tom žádná , otázka je , v jaké výši jestli víc nebo míň než klasický tabák :-/ iluze o tom , že co je škodlivé se u nás nedostane na trh dávno nemám - vše je to jen velký obchod a zdraví obzvlášť

Tomas Baron 11.02.2019

stokrát napsaná lež se pravdou nestane. Samozřejmě že se to u nás testuje a vše je v pořádku.

vip vape 11.02.2019

ach jo ta chemie toto boli........ neboli tabakové lobi ?! Tak to anglani jsou asi mimo misku dle japonciku. Anglie ofiko zavedla do zdravotniho programu e-ciga jako odvikaci prosteredek na tabacos. ted přemyšlim nad autorem tohoto članku ale určo ma VŠ a minimalně dvě .....

Irena 11.02.2019

Kolik vám za to platí? 😂 Kdybybto bylo jen trochu závadné, tak cigaretové lobby by z toho udělala kůlničku na dříví 😉 A stát přichází o peníze, ale naštěstí to zakázat nemůže 😁

anonym 11.02.2019

Myslím, že je na místě na autorku článku Pavlu Horákovou podat trestní oznámení ve smyslu ustanovení §357 TZ, nebo to minimálně zvážit.

Eda 11.02.2019

Kolik vám Phillip Morris za tenhle článek zaplatil? 😉

konatovka 11.02.2019

Nikdy jsem nekouřila, ani kouřit nebudu, vadí mí kouř z cigaret, ale překvapuje mě, že jednou se napíše, že elektronická cigareta je lepší než klasická a pak se to vyvrací, tak kde je pravda.

Viktor 11.02.2019

Odkaz na konkretnu studiu alebo nazov netreba? Ako si mam overit ci ste si to nevymysleli, ci je ta studia relevantna alebo ci vobec ma taky zaver?

Jara 11.02.2019

Nějaké odkazy? Asi ne protože je to všechno vycucane z prstu

Machy Jara 11.02.2019

Sračky a bludy asi reklama na tabak.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat