Astmatický záchvat zmírní i oregano nebo hřebíček

Podle expertů může astmatický záchvat vyvolat pyl, stejně jako stres či fyzická aktivita. Co si v takové situaci počít? Spásu představuje esenciální máta, oregano nebo hřebíček! Jak s těmito „medikamenty“ naložit?

Z lékařských statistik vyplývá, že astma má přibližně milion našinců, přičemž celá pětina o svém respiračním problému nemá ani tušení. Jak toto chronické onemocnění, mezi jehož symptomy patří sípání, dušnost a svírání na hrudi, vlastně vzniká? Obecně se má za to, že je způsobeno kombinací faktorů genetických a environmentálních, které souvisejí s životním prostředím. Tyto aspekty ovlivňují jak závažnost nemoci, tak odpověď organismu na léčbu. A když už jsme u ní, jaké prostředky kromě léků může pacient využít? První pomoc nabízejí i tyhle esenciální oleje!

Máta peprná, stará dobrá klasika

Svěží máta v esenciální podobě je známým antihistaminním zachráncem při alergii, astmatu i bronchitidě, protože přispívá k minimalizaci zánětů a hlenů, čímž zprůchodňuje dýchací cesty. Můžete ji smíchat s dalším nosným olejem (kokosovým, jojobovým, mandlovým nebo olivovým) a získanou směsí si masírovat hrudník. O tomto „medikamentu“ je také známo, že zvyšuje energetickou hladinu a působí proti migréně. Odepřít mu nelze ani to, že má chladivé účinky, urychluje hojení a tlumí bolesti, což se vám bude hodit ve chvíli, kdy na vás zaútočí krvelačný hmyz.

Oregano, léčitel i kosmetika v jednom

„Tekutá dobromysl“ má mnoho zajímavých předností, které se vyplatí znát. Už jste slyšeli o tom, že její antibakteriální a protiplísňové vlastnosti tlumí příznaky zmíněné patálie? Tenhle aromatický zlepšovák si dokáže poradit také s akné, zatímco vylepší vzhled jizev a usměrní hyperaktivitu mazových žláz. Vzhledem k tomu, že obsahuje aktivní antivirovou složku zvanou karvakrol, spolehlivě zabírá také na bradavice. Co se týká použití v praxi, pravidla jsou stejná jako v předchozím případě.

Hřebíček. Ten je vyloženě na předpis

Hřebíček byl v dobách dávno minulých ceněn více než zlato. Zasloužil si to díky svým blahodárným schopnostem, jež se dají využít v mnoha nepříznivých situacích, včetně astmatu. Je totiž protizánětlivý, přičemž působí jako silné anestetikum a usnadňuje dýchání. Hřebíček zároveň přispěje k regulaci krevního tlaku, odstraňuje zubní plak a ulevuje od revmatismu. I to se může hodit…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat