Proti jarní únavě zabojujte česnekem

Pokud necítíte jarní únavu ve formě podrážděnosti, malátnosti, nechuti cokoli dělat, patříte mezi šťastlivce. Ti ostatní totiž velmi dobře znají její nepříjemné příznaky. Odkud se jarní únava bere, jak ji poznat a předcházet nepříjemným symptomům? V první řadě využijte česnek!

Problém jarní únavy je často spojován se stresem vzniklým ze špatného počasí, nebo jeho výkyvů. Na vině jsou také krátké dny, nedostatek slunce, vitaminů i minerálních látek. Taky to teď na vás doslova „sedlo?“ Zařaďte do svého jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny, pijte hodně vody, sportujte a ve volných chvílích odpočívejte. Energii však načerpejte také z domácích zdrojů!

Vsaďte na česnek

Léčivé účinky česneku byly známy již ve starém Egyptě. Tento zázračný druh zeleniny aktivuje imunitní systém, podporuje paměť, čistí cévy, ledviny, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a řadí se mezi nejlepší dezinfekční prostředky v infekčních chorobách. Pokud vám však jeho chuť a vůně příliš nelahodí, zkuste si vyrobit česnekovou tinkturu, známou jako tibetský recept dlouhověkosti.

Budete potřebovat 350 g nadrobno pokrájeného česneku, který ve skleněné nádobě zalijete 200 ml kvalitního alkoholu či lihu. Necháte stát 10 dní v chladu a temnu, občas protřepejte. Až kapky scedíte, můžete začít s léčbou, která potrvá dvanáct dní. Začínáte jednou kapkou elixíru smíchanou v mléce před snídaní, před obědem to budou kapky dvě, před večeří tři. Takto denně zvyšujte množství kapek, až se dostanete k číslu 15.

Další dny pokračujte tak, že vždy po jedné kapce ubírejte. Jedenáctý den užívejte 15 kapek před snídaní a 25 před obědem a večeří. Poslední den po 25 kapkách 3x za den. Tuto omlazující antiparazitní kůru, která navíc uleví vašemu srdci, zlepší pružnost cév, zostří zrak a odstraní přebytečné tuky, stačí opakovat až po pěti letech. Je to na vás moc velká divočina? Nevadí, vystačíte si i s bylinkami.

Bylinné čaje a pitný režim

Bylinné čaje nejenže doplní denní potřebu tekutin, ale obohatí organismus o potřebné vitaminy. Ráno je vhodný čaj z kopřivy, šípku, pampelišky nebo šalvěje. Večer sáhněte po meduňce, heřmánku či kontryhelu. Občas si dopřejte šťávu vylisovanou z mrkve, rajčat i dalších druhů zeleniny. A nastavte nejen obličej obloze!

Slunce jako zdroj vitality

Pobyt venku, procházky i občasné lenošení na slunci doplní vitamin D a zároveň přispějí k dobré náladě. Sluneční paprsky totiž pomáhají tělu vytvářet hormon serotonin, jehož nedostatek se projevuje smutkem či depresí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat