Skoro každý den zaspíte. Možná děláte tyhle chyby

Ačkoli jste na sebe za každodenní ranní shon naštvaní, nedokážete se vymanit z bludného kruhu neustálého zaspávání? Podívejte se na nejčastější chyby, které lidé dělají, v jejichž důsledku se ráno nemohou vyhrabat z peřin.

Chodíte pozdě spát

Tohle snad ani nemá smysl příliš rozebírat. Je naprosto samozřejmé, že pokud nepůjdete spát včas a do noci budete vysedávat u televize nebo u počítače, budete ráno unavení jako koťata. Jakákoli večerní aktivita má velký vliv na kvalitu vašeho spánku, proto byste se před ulehnutím měli věnovat něčemu, co vás zklidní. Dejte si teplou koupel, přečtěte pár stránek knihy, naopak se vyhněte cvičení, pití kávy, alkoholu nebo konzumace těžkých jídel a civění do monitoru.

Posouváte budík

Další nejčastější příčinou, proč nedokážete ráno vstát, je neustálé posunování budíku. Tím, že zvuk budíku tělo probudí ze spaní a vy jej pak necháte znovu usnout, matete nervové receptory v mozku, které mají za úkol uvést vás ráno do provozu. Při opakovaném probouzení a následném usínání posílíte pocit únavy a špatnou koncentraci.

Spíte s mobilem pod polštářem

Posunování budíku se nejvíce týká lidí, kteří spí s mobilem pod polštářem. Pokud často zaspáváte nebo se vám prostě jen špatně vstává, nastavte si budík na vysokou hlasitost a dejte ho co nejdál od sebe. Klidně i do jiné místnosti. Zvuk budíku vás ráno donutí vstát a přejít až k němu, což zajistí dokonalé probrání. Na vás je už pak jen mít silnou vůli a neupadnout zpátky do postele.

Máte doma příliš chladno

Dalším problémem, který má na svědomí, že se nám ráno špatně vstává, je příliš chladný vzduch v bytě. Komu by se také chtělo vylézt z vyhřáté postele, když je všude taková zima? Pro kvalitní spánek je lepší spát při nižší teplotě. Pokud je to ale možné, nastavte si termostat tak, aby vám bylo při vstávání příjemné teplo.

Špatná strava

Nesprávná skladba jídelníčku může být příčinou mnoha obtíží. Mezi ně se řadí také chronická únava a špatná kvalita spánku. Pokud holdujete tučnému a nezdravému jídlu, případně je váš jídelníček chudý na vitaminy a minerály, zejména hořčík, nemůžete se pak divit, že jste ráno úplně vyřízení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat