Cizopasníků v těle vás zbaví česnek

Cizopasníků a různé jiné havěti je všude mnoho. Mluvíme o vších, tasemnicích, roupech a dalších breberkách, kterých se chceme co nejdříve zbavit. A jde to i bez chemie. Použijte třeba česnek!

Vnějších nebo vnitřních parazitů, k nimž člověk může poměrně snadno přijít, je spousta. Je zbytečné vyjmenovávat a podrobně popisovat, co vše ve vás může žít. Seznam začíná u roupů, kterými vás nakazí děti, pokračuje přes vši z dětského tábora, a obvykle končívá až u tasemnice nebo toxoplazmózy původem z kočičích exkrementů na pískovišti.

Nejrizikovější skupinou jsou malé děti, těhotné ženy, masožravci a v neposlední řadě také chovatelé zvířat, zejména psů a koček. Další rizikovou „grupou“, u níž se parazité nejčastěji vyskytují, jsou lidé konzumující ve větší míře maso, často i syrové nebo nedostatečně tepelně upravené. Pokud se však budete správně starat o své tělo, běžných parazitů se vůbec nemusíte bát. Stačí vsadit na sílu přírody.

Česnek a žádný cukr

Spolehlivou první pomocí v případě vnitřních parazitů bývá česnek nebo cibule. Máte-li podezření na přítomnost nějakého parazita ve vašich střevech, nebo vás nepříjemně svědí mezi půlkami, sáhněte po česneku a nebojte se ho konzumovat ve větším množství. Dávejte jen pozor na podráždění žaludku.

Vynecháte-li ze svého jídelníčku cukry, tělo vám velmi poděkuje. Zejména hlísti a roupi cukr přímo zbožňují. Navíc pravděpodobně zjistíte, že i bez cvičení a diet přirozeně zhubnete. Dalším oblíbeným kořením se silnými dezinfekčními účinky je i hřebíček. Kromě antibiotických, protivirových a protiplísňových vlastností rovněž vyhání parazity z těla.

Zároveň se doporučuje jíst hodně syrové zeleniny, okurek, dýňových jader a rebarbory či aromatického koření, jako je například tymián, bazalka, fenykl, oregano, kurkuma nebo kmín. Komplexní řešení přitom poskytuje jistá léčivá dobrota.

Sálat proti parazitům

Pro přípravu salátu k vyhnání parazitů z těla budete potřebovat řepu vodnici, mrkev, olivový olej, 4 namleté hřebíčky, stejné množství tymiánu, čtyři stroužky česneku a jablko. K nakrájenému jablku (vyrovnává acidobazickou rovnováhu) přidejte nastrouhanou mrkev a řepu, přidejte olivový olej, vylisovaný česnek a trochu soli (paraziti sůl nesnášejí). Tento salát můžete konzumovat denně, ale maximálně po dobu dvou týdnů.

Zdroj: healthline.com, sepsis.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat