Komentáře k článku

Ivana 22.06.2019

Jsem sova už přes 30 let... a než se takhle "přemáhat", tak raději pracuju v noci.

xxkouckaxx 23.06.2019

kofein na mně vůbec nepůsobí , snídám pravidelně a stejně už 50 let sova jak vyšitá :-p

aster 23.06.2019

Jsem sova - bohužel v sezóně vstávám v 5, takže spát musím jít nejpozději ve 22, zvyknout se na to dá, ale je to fuška - používám před spaním speciální uspávací literaturu, což jsou knížky, které znám pomalu zpaměti, takže se u jejich čtení nudím a tím začnu klimbat - v tu chvíli ihned zhasínám světlo - ráno řvou ptáci, takže budík potřebuju málokdy. ;-) O víkendu mě ani nenapadne vstávat tak brzo a o dovolené rovněž - to bych považovala za masochismus :-P a nesnídám - to by mi bylo celý den špatně. Jím až tak kolem 10.

helus 23.06.2019

Usínám pravidelně kolem 22 hodiny.

nea 23.06.2019

zase rady které zabírají jen na někoho

Zdenda 23.06.2019

Dělám nepřetržitý provoz..v jednom týdnu se mi vystřídá noční ranní a volno.. nelze najít optimum.jim pokaždé jindy a spím taky.. únava je můj věrný přítel.. znamená to že brzo umřu?

Ivana Zdenda 24.06.2019

Já si v "nepřetržitém" za půl roku uhnala spánkovou apnoe. Takže jsem se vrátila na noční, páč jako sova bych pouze ranní "nedala". Tak asi tak...

Slava Vee 27.06.2019

No, hurá, to zase byl výzkum. Zkrátka, naučíme tygra žrát mrkev a už nebude mít chuť lovit jeleny. Sociální inženýrství - budete-li vstávat jako skřivani, budete-li jíst jako skřivani, budete-li se chovat jako skřivani, budete mít vyhráno - už nebudete sovy, ale budete skřivani. Jak nádherně jednoduché a prosté. Výzkum provedený 100% skřivanem. Vlastně skřivanicí. O tom nepochybují. Další projekt ze skleníku školy nebo výzkumného pracoviště. Ale zkuste si pravidelně vstávat a stravovat se v 3-směnném provozu (5 dnů ranní, volný víkend, v dalších týdnech pak odpolední a noční směna) nebo dokonce v nepřetržitém provozu ( v pondělí nástup na 2 dny 12-hodinová ranní, pak 2 dny volna, pak zase 3 dny 12-hodinová noční směna, opět 2 dny volna, 2 dny ranní a 3 dny volna. Tak vypadá 14 dnů po sobě. Zkrátka se střídají 2, 2 a 3 dny volna nebo směny - R či N.) Já jsem silná sova. A neplatí na mne nějaké utahání (unavení), jak občas padnou rady. Zažil jsem 8 ranních 12-hodinových směn po sobě. Od 6 do 6. A musel jsem si nastavovat na mobilu upozornění, abych šel spát. Jinak bych půlnoc přetáhl velice snadno. A kdybych si po noční měl chvilku zdřímnout a už druhý den jít na ranní, tak neusnu. To musím se spánkem počkat až na večer. Jinak na posteli jen čumím několik hodin do tmy a ráno jsem zničený. Jediné, co mi k usnutí pomáhá, je přestěhovat se do obýváku, zapnout TV a pustit se do prohledávání teletextu. Jedině to mne udolá. Nastavený časový vypínač pak TV vypne. Nějaké jít spát brzy na mne neplatí. Ať jdu spát v 9 večer nebo ve 2 v noci, mám problém vstát před osmou (nemusím-li dříve). A jdu-li spát už večer, jsem stejně půl dne rozlámaný. Já o sobě říkám, že ať vstanu, kdy vstanu, probouzím se v 10. Do té doby po mně nic moc nechtějte.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat