Proč byste do své domácí limonády měli přidat i badyán

Chcete si prodloužit vizuální mládí? Nebo potřebujete spíše podpořit produkci mateřského mléka, která poněkud vázne? To jsou „úkoly“, s jejichž plněním vám pomůže badyán. Mimochodem, ten vás ochrání i před plísňovými infekcemi!

Badyán se v Číně a Vietnamu pěstuje již od pradávna, přičemž je spojován zejména s orientální kuchyní. Pro jeho nepatrně sladkou chuť s nádechem lékořice se toto ochucovadlo s tisíciletou tradicí báječně hodí do hruškových a jablečných kompotů, povidel, perníků a pečiva. Nicméně i do takové domácí limonády dokonale „pasuje“! Proč byste na koření ve tvaru nepravidelné osmicípé hvězdice při přípravě ovocných šťáv a džusů neměli zapomínat? Tyhle zdravotní benefity mluví asi za vše!

Dávka antioxidantů, která padne na úrodnou půdu

Zmíněná ingredience, která se do Evropy dostala až na počátku 17. století, nabízí úctyhodné množství antioxidantů, které zabraňují poškození buněk volnými radikály. Tím podle vědců podstatně snižuje pravděpodobnost rakoviny, diabetu, kardiovaskulárních chorob, artritidy a dalších závažných zdravotních komplikací. Sluší se dodat, že antioxidanty hrají klíčovou roli také při zpomalování biologického procesu stárnutí a zlepšují kvalitu pokožky.

Antibakteriální ochrana, co přijde vhod

Bakterie, kvasinky a různé viry. Máte před těmito škodlivými organismy pořádný respekt, protože z jejich množení nic dobrého nekouká? O důvod víc, proč vsadit na mocný badyán. Závěry nedávné americké studie naznačují, že tato voňavá přísada účinně eliminuje bakteriální kmeny, jež jsou schopné odolávat i antibiotikům. Zároveň bojuje proti plísňovým infekcím, které si na nohou klidně můžete „přinést“ z koupaliště.

Spása na břišní potíže? Ano, to také

Pálení žáhy, bolest břicha, nadýmání či nevolnost. To jsou jen některé z nejčastějších příznaků poruchy trávení. Protože nic z toho se nedá považovat za příjemné, mnoho lidí v těchto krizových případech sahá po farmaceutických lécích. Jenže to není jediné řešení téhle situace! Jmenovaná přísada se totiž jako prostředek podporující zdravé trávení využívá stovky let. Proč by tedy nemohla hodit záchranné lano i vám?

Vhodný doping při kojení

Kojení je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy novorozence. Mateřské mléko obsahuje vše důležité pro nastartování imunity dítěte během prvních měsíců života, přičemž se podílí i na jeho správném vývoji a růstu. Co když ale jeho produkce poněkud vázne? I v tomto případě odborníci doporučují badyán, který „výrobu“ mléka stimuluje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat