Situace, kdy brýle přijdou vhod, přestože nemáte vadu zraku

Napadlo vás někdy, že si pořídíte brýle, přestože vás netrápí žádná vada zraku? Že ne? Možná je to škoda. Existují totiž situace, kdy vám brýle mohou pomoci, a to jak při řízení nebo třeba i při přijímacím pohovoru. Kdy by vám na nose neměly chybět?

Pod vodou

Ať už plavete doma v bazénu nebo na veřejném koupališti, brýle by vždy měly být součástí vašeho plaveckého outfitu. Jednak s nimi lépe uvidíte, především ale své oči chráníte před působením chloru a rizikem zavlečení infekce. Další výhodou plaveckých brýlí je to, že neztratíte kontaktní čočky, pokud nějaké nosíte.

V autě

Speciálně upravené brýle pro řidiče jsou ideálním pomocníkem na cesty a neměly by vám chybět. Jejich oranžová skla jsou navržená tak, aby odrážely paprsky slunce a světla protijedoucích aut. Vyhnete se tedy nepříjemnému oslňování, mžourání, hledání krajnice a tím eliminujete zrychlený nástup únavy. Výhodou těchto brýlí je i to, že je možné je nasadit přes klasické dioptrické brýle nebo je lze použít i v noci. Neztmavují totiž výhled tak, jako ty sluneční.

Při důležitých schůzkách

Chystáte-li se na důležitý pracovní pohovor nebo schůzku, pořiďte si pro tyto účely jedny stylové obroučky s obyčejnými skly. Proč? Protože je dokázáno, že lidé nosící brýle působí seriózněji a mají větší šanci na úspěch. Navíc je to v dnešní době moderní a jde o pěkný módní doplněk.

V létě

V létě, kdy sluníčko pálí, byste bez slunečních brýlí neměli opouštět přítmí svých domovů. Jednak tím chráníte svůj zrak, ale také tím předcházíte bolestem hlavy, které ostrý sluneční svit často působí. V neposlední řadě se také vyhnete neustálému mračení, když se díváte proti slunci, takže eliminujete tvorbu vrásek mezi obočím a kolem očí.

Při kinetóze

Dělá se vám nebo vašim dětem špatně v autě? I tohle má řešení. K sehnání jsou speciální brýle proti kinetóze, kterou lidé trpí především při cestování v autech, autobusech nebo na lodích. Obroučky brýlí obsahují tekutinu, která simuluje pohyb a tím dochází k synchronizaci očních vjemů s vnitřním uchem. Dobrý pomocník za pár korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat