Komentáře k článku

helus 14.10.2019

Tento problém bohužel mám.

Siraellen 13.10.2019

mám z ní trochu strach

ovace 13.10.2019

snažím se mít dostatek vápníku

Hedvika 12.10.2019

Jsem na prahu čtyřicítky a o osteoporóze začínám taky víc přemýšlet. Máme v tomhle směru rodinnou zátěž, takže pochopitelně obavy mám. Konzultovala jsem to už i s doktorkou a prevence je prý určitě namístě. Doporučila mi zvýšit přísun vitamínu D a vápníku, v tabletách, protože ze stravy ho prý v potřebném množství do těla nedostanu. Beru tedy pravidelně Biomin, kde mám záruku kvality, tak věřím, že to bude mít dobrý dopad. A samozřejmě mi paní doktorka doporučila i dostatečný přiměřený pohyb. Prý ideálně svižná chůze, pokud mám možnost, tak plavání a k tomu třeba kalanetika nebo jóga. V tomhle směru mám trochu rezervy, to se přiznám, ale snažím se.

konatovka 12.10.2019

Jsem již v pokročilém věku a osteoporóza se již ozvala a začala jsem brát léky. Vadí mi, že nemohu již tak intenzivně sportovat, jako dříve, protože pohyb je můj život. Tak jsem musela zmírnit a nedělat 10 km denně, ale třeba jenom 5. Doktorka mi slíbila, že se to léčbou zlepší, tak moc doufám. :-O

"Když člověk přichází do let, všechno ho začíná bolet." Co já v mládí vypila mléka! Bývávalo ve skleněné lahvi. Stačilo otevřít lednici a pít. Stejně to není nic platné. Kostní hmota ubývá, třebaže se hýbu, denně smím 1/2 kg jogurtu už kolik let. Ať mi někdo řekne, čím to je. Dnešní nezdravé potraviny, voda s mikročásticemi, znečištěné životní prostředí. A v neposlední řadě dědičnost.

nea 12.10.2019

člověk se musí hýbat

kamila76 12.10.2019

Pohyb je důležitý.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat