Proč je ženám pořád zima

Zlato, tady je taková zima! Říkáte tuhle větu až příliš často a přitom se schováváte pod huňatou deku? Jistě, může za tím stát touha ušetřit na výdajích za plyn, ale jinak jste v tom úplně nevinně. Ženám totiž od přírody není teploučko přáno!

Na procházce na sobě máte péřový kabát, zatímco váš partner si to štráduje jen v lehké bundičce. Když vás chytne za ruku, úplně se vyděsí. Vaše horní končetiny se tváří, jako by se vrátily z pobytu na Jakobshavnu, největším ledovci v Grónsku. Standardní stav. Proč s sebou musíte neustále nosit rukavice a venku se neobejdete bez teplého čaje?

Vyšší tělesná teplota a nevýhodné dispozice

Lékařská fakulta v americkém Baltimoru se sídlem v Marylandu potvrdila, že ženy mají vyšší tělesnou teplotu než muži. Z jejich studie, kterou uveřejnil odborný časopis JAMA, vyplynulo, že zatímco se tělesná teplota liší od člověka k člověku, ženy trvale „hoří“ bez ohledu na den nebo fázi menstruačního cyklu. Teď si asi říkáte, že právě proto by vám mělo být tepleji, jenže ono je to přesně naopak.

Když je vaše tělo zvyklé na nějaký, v tomto případě vyšší, teplotní standard, přijde mu, že je okolní vzduch chladnější. Proto se klepete zimou, i když je vašemu mužskému společníkovi tak akorát. Ostatně, moc vám nepřidá ani další faktor. Tím je hormonální antikoncepce. Hormony zvyšují nejen tělesnou hmotnost uživatelek, ale i tělesnou teplotu stimulací termoregulačního centra, což ani nemusíte zaznamenat. I jejich vinou jste na chlad citlivější.

Jídelníček věčných „sněhuláků“

Navíc je vědecky dokázáno, že ženské ruce a nohy jsou v porovnání s těmi pánskými chladnější o několik stupňů. Nespravedlnost přírody? Možná, ale na druhou stranu právě s její pomocí můžete svoji tělesnou teplotu zvýšit. Které potraviny jsou pro tenhle účel nejvhodnější?

Olej, od kterého byste zahřátí nečekali

Zázvor stimuluje krevní oběh. Už jste zkoušeli ten kandovaný? Skvělá pochoutka! Ovšem báječný je i kokosový olej. O něm je známo, že má antivirové vlastnosti a léčivé účinky, jež pečují o pokožku a vlasy. Bylo však také prokázáno, že urychluje metabolismus a zvyšuje tělesnou teplotu. Kouzlo je v přeměně všech těch nasycených tuků (to jsou ty dobré), které kokosový olej nabízí v hojném množství. Na svůj stůl si však přidejte i hnědou rýži. Jelikož je pomaleji metabolizována, tělu dá poměrně práci, než ji stráví. Výsledkem je opět zahřátí organismu. Pochopitelně, že můžete sáhnout i po kajenském pepři nebo česneku. Jdete do toho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat