Komentáře k článku

aster 19.01.2020

Jenže celý princip spočívá v tom, že uvedené produkty jsou skutečně čerstvé - opravdu chcete tvrdit, že v marketech ( a v zimě ) koupíte čerstvou zeleninu a ovoce? To je hodně blbý vtip vzhledem k tomu, že tohle všechno se k nám dávno vozí přes celou Evropu nebo přes půl světa a o rybách ani nemluvím - olivový olej panenský a ze supermarketu? Taky blbost - většina těch namíchaný šlicht má s olivovým olejem společný jenom název - a nevím, proč bychom neměli používat máslo a sádlo (domácí) - pokud vím, i to se ve středomořské kuchyni běžně používá. Vymýšlíte hovadiny a zcela pomíjíte potraviny, které se u nás odjakživa konzumovaly - ale kyselé zelí apod. dneska není dost IN, co? *6*

nea 19.01.2020

ryby mám moc ráda

helus 19.01.2020

Ryby bych jedla častěji,ale jsou moc drahé.

xxkouckaxx 19.01.2020

mořské ryby včetně filé miluji , ale bohužel na častější konzumaci není peníz >:(

Jura 19.01.2020

Je to moc dobré, ale já se toho prostě nenajím, jako večeře po odpočinkovém dni to vidím na ideální večeři.

aster Jura 19.01.2020

Je to zavádějící - ve středomoří se kromě toho, co je uvedeno v článku, taky konzumuje v nemalé míře jehněčí, skopové, telecí a vepřové - zejména na Balkáně. Jenomže to se pisálkům nehodí do krámu - to by přece nebylo podle dnešních praštěných trendů zdravé. Takže mít k obědu kus jehněčí kýty, nebo flák vepřového nebo telecí žebro tam není vůbec vzácnost - jenže "obědvá" se spíš večer - v tom vedru přes poledne jen něco lehkého - třeba i ryby a siesta. Je pravda, že se jí hodně zeleniny a místo brambor bílý chleba (spíš veka). Myslím, že byste nestrádal :-)

Jura aster 20.01.2020

Skopové je dobré, byla to moje oblíbená a taky skoro jediná strava před lety v Srbsku, jen se musí umět udělat, doma to už njak nebylo to pravé. Stejné je to s chlebem ála veka, tam mi chutná u nás nic moc. A to je problém všech těchhle jídel že nejlepší jsou v zemi původu, přitom je ještě potřeba odlišit turistické destinace od míst obecných, můžu to posoudit jen z Itálie a je to dost rozdíl.

aster Jura 20.01.2020

Skopové se dá dobře udělat i u nás - jen to nesmí být pohlavně zralý beránek - to potom má ten typický odér, který hodně lidem vadí a nedá se to přerazit. Jinak samozřejmě záleží na koření - hlavně kuchař nesmí mít fobii z česneku XD Problém tady s těmi "znalci" různých kuchyní je v tom, že většinou opisují z jiných článků a doplňují to právě tím vařením pro turisty - což se může diametrálně lišit od skutečné stravy místních lidí.

ovace 24.01.2020

snažím se jíst rybu

Siraellen 25.01.2020

snažím se jíst co nejčastěji

Medák 28.03.2020

Zdravá není jen ta mediteránská kuchyně, ale hlavně jejich životní styl. Takže žádný stres, po obědě siestu, jídlo zapíjet vínem.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat