Zdravotní pozitiva vajíček od slepiček

Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný, říká se ve známé velikonoční koledě. A proč je dobré, když vám je někdo dá? Protože omezují riziko rakoviny, posilují paměť, zpomalují tvorbu vrásek a zlepšují kvalitu vlasů.

Velikonoční čas je tady, což znamená, že se asi žádné tuzemské vajíčko neubrání pozornosti. A je to tak dobře! Tušíte vy vůbec, jak vám poklad schovaný ve skořápce může prospět? Zde jsou bonusy, o nichž se v souvislosti se slepičími produkty příliš často nemluví…

Nižší riziko rakoviny, které čeká v kurníku

Karcinom prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním, a to nejen v České republice, ale i ve světě. Jen u nás zasáhne ročně přibližně šest tisíc žen, proto je třeba nepodceňovat důležitost prevence. Jak to souvisí s vejci? Dost. Podle poznatků americké studie, které publikoval magazín Journal of Breast Cancer Research, může jejich pravidelná konzumace snížit pravděpodobnost rakoviny prsu o bezmála 20 procent.

Bystré myšlenkové pochody 

Míchaná, vařená natvrdo, nahniličko nebo s cibulkou? Je úplně jedno, jak si zmíněnou surovinu typicky oválného tvaru připravíte, protože v každém případě z ní načerpáte cholin. Tato živina patří mezi vitaminy skupiny B, přičemž je základním stavebním kamenem acetylcholinu, který je jedním ze základních neurotransmiterů. Její nedostatek v těle bývá mimo jiné doprovázen zhoršenými kognitivními funkcemi, a to včetně paměti. Co z toho plyne? Jde o parádní mozkový doping, na němž si můžete pochutnat nejen ráno při snídani.

Pleť, na niž je radost pohledět

Vajíčka jsou známým zdrojem kolagenu, proto se s nimi vyplatí navázat přátelské spojenectví. Čistě pro upřesnění, kolagen je bílkovina, jež zajišťuje pružnost a elasticitu pokožky a přispívá k hloubkové hydrataci. Zároveň zmírňuje celulitidu a zpomaluje biologický proces stárnutí i tvorbu vrásek. Také celkově zlepšuje kvalitu vlasů i nehtů. Ovšem nelze ji upřít ani pozitivní vliv na klouby a metabolismus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat