Zdravé návyky nenáročné na čas

Kvůli nouzovému stavu a omezení volného pohybu si kdekdo připadá jako v domácím vězení. Znamená to ale, že v takových podmínkách nelze dodržovat zásady zdravého životního stylu? Tyhle prospěšné návyky můžete ctít i mezi čtyřmi stěnami!

Domácí karanténa a cvičební režim. Že se to naprosto vylučuje? Tak tomu určitě nevěřte. A proč vám tělo poděkuje za to, že omezíte cukr a sůl? 

Pijte, co hrdlo ráčí

A teď ruku na srdce. Kolik toho obvykle vypijete? Optimální pitný režim je důležitý pro celý organismus. Ostatně, souvislost mezi absencí vláhy a migrénami, poruchou soustředění, nízkým tlakem nebo zhoršenou krevní cirkulací odborníci prokázali nesčetněkrát. To, že jste celé dny „na suchu“, se může projevit i jinak. Třeba únavou, svalovými křečemi, kožními obtížemi či hormonální nerovnováhou, která bývá strůjcem dalších zdravotních komplikací. Takže se nabízí otázka. Skutečně do sebe každý den ty dva doporučované litry nalijete?

Hýbejte se. Stačí poměrně málo

Ano, o běžecké stezce linoucí se uprostřed zeleně si teď můžeme nechat jenom zdát. Stejně jako o návštěvě posilovny či jiného sportoviště. I tak lze ve cvičebním plánu vesele pokračovat. Stačí ho jen přizpůsobit k obrazu svému i momentální situaci.

Výsledky výzkumu publikované v magazínu Journal of Physiology prokázaly, že pokud se budete intenzivnímu tréninku věnovat 20 minut denně třikrát v týdnu, vyjde to nastejno, jako kdybyste každý den cvičili hodinu v mírném tempu. Na internetu naleznete spoustu videí a instrukcí, jak na svých křivkách zapracovat, a to klidně i v obýváku. Tak žádné výmluvy a hurá do akce!

Omezte cukr a sůl

Samozřejmě, že nuda a sledování televize přímo nabádá k mlsání všeho možného. Jenže! Důsledky jsou hrozivější, než si asi myslíte…

„Rafinovaný cukr obsažený ve většině sladkostí bývá spojován s cukrovkou, obezitou, oslabenou imunitou, záněty, jaterními potížemi a dokonce i některými typy rakoviny. Proto ho doporučuji úplně vykázat ze stravy, nebo alespoň výrazně omezit. To samé platí také pro sůl, jejíž nadbytek zase zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob, protože poškozuje cévy,“ varuje kanadská výživová poradkyně Gina Sunderland.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat