Vedroooooo aneb Jak se nerozpustit v horkých letních dnech

Horké počasí k létu samozřejmě patří, ale něco jiného je trávit teplý den u vody a něco jiného je být zavřený v práci ve městě. Jak se co nejlépe vyhnout nepříjemným následkům vedra na náš organismus?

1.    Plánujte
Pokud si chcete rozvrhnout den, snažte se jej naplánovat tak, abyste nemuseli mezi 11. a 16. hodinou ven na slunce. Jistě, ne vždycky to jde, zvláště v některých povoláních, ale patříte-li k těm šťastným, co mají alespoň občas tuhle možnost, využijte ji.

2.    Utlumte barvy

Za horkých slunných dnů nezáleží pouze na tom, co máte na sobě, ale také jaké barvy oblečení zvolíte. Vyhněte se tmavým odstínům a vsaďte na ty světlé, v čele s bílou. Nepřitahují tolik sluneční paprsky.

3.    Pitný režim
Hodně pít je samozřejmě základ každý den, ale v horku to platí dvojnásob. A jaký je nejvhodnější letní nápoj? Voda. Rozhodně byste se měli vyhýbat alkoholu a kofeinu. Mimochodem, pokud budete čekat s pitím až do doby, kdy dostanete žízeň, děláte chybu. V tu chvíli už je totiž váš organismus dehydratovaný. Noste při sobě stále lahev s vodou, tak budete mít jistotu, že pitný režim dodržíte.

4.    Využijte moderní techniku
Pokud pobíháte v horkém dni někde po městě a toužíte po rychlém zchlazení, najít si stín pod stromem asi stačit nebude. Zaběhněte na chvíli třeba do nějakého nákupního centra nebo fastfoodu – i když nejste třeba přítel klimatizace, v takové situaci se bude hodit.

5.    Přineste si meloun
Osvěžit se můžete i jídlem, nejen pitím. Nejlepší jsou potraviny s vysokým obsahem vody. Na prvním místě je vodní meloun, který v létě seženete v každé samoobsluze.

6.    Ochlaďte tělo zvenku
Vodu nemusíte jen pít, můžete ji použít i k ochlazení. Samozřejmě, úplně nejlepší by byla sprcha nebo třeba bazén, ale tenhle luxus většina z nás v práci nemá. Dobrým tipem je třeba voda ve spreji, která krásně chladí, nebo studená voda puštěná z kohoutku na zápěstí, kde máme hned pod kůží žilky, jež – lidově řečeno – chlad pěkně roznesou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat