S kvalitními oleji se vrásek bát nemusíte

Zachovat si mladistvou vizáž co možná nejdéle je cílem většiny lidí. Vážně to ale jde jen s pomocí plastické chirurgie? Naštěstí jsou i jiné možnosti. Třeba aplikace šípkového, arganového nebo jojobového oleje! Osloví nějaký z těchto omlazovačů i vás?

Stárnutí je přirozená věc, které se nikdo z nás nevyhne. S přibývajícím věkem pokožka přestává samovolně vyrábět kolagen, přičemž ztrácí svou schopnost zadržovat vodu. Každý rok navíc je také znát na stále se snižující produkci olejů. To poskytuje příhodné podmínky pro vznik vrásek a kožních prohlubní. Lze s tím něco dělat? Řekněme si upřímně, že tenhle „rozjetý vlak“ zastavit nelze. Ale pořád to ještě neznamená, že se dá jen nečinně přihlížet. Které oleje mohou stárnutí alespoň zpomalit?

Arganový olej, vzácnost s tradicí

Arganový olej je ceněnou komoditou. Získává se z plodů argánie trinité, což je strom rostoucí pouze v Maroku. Na jeden litr oleje je potřeba přibližně 30 kilogramů jeho peckovic, které se následně vytloukají na kamenných mlýncích. Ano, s ohledem na časovou náročnost stále ještě tradiční výroby je poněkud dražší, nicméně účinky má k nezaplacení. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a vyhlazuje, zatímco posiluje její ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy.

Jojobový olej, indiánská medicína

Olej z jojoby čínské, jinak zvané jako pouštní ořech, využívaly indiánské ženy k usnadnění porodu a hojení jizev. Není pochyb o tom, že díky obsahu vitaminů E a C skutečně podporuje regeneraci buněk, ale nelze mu odepřít ani jeho skvělé hydratační schopnosti i převahu v boji s pigmentovými skvrnami. Svoji strukturou je velice podobný lidskému kožnímu mazu, hodí se tedy k ošetřování všech typů pleti.

Šípkový olej, tekutý poklad

Jak již název napovídá, základní surovinou tohoto olejíčku jsou lisované šípky růží. Co vám může nabídnout? Věřte, že toho není málo. Jeho vysoký podíl antioxidantů i esenciálních mastných kyselin pomáhá zpomalit rozpad kolagenu, čímž prodlužuje mladistvý vzhled. Rovněž přispívá k léčbě akné a dermatitidy, zabraňuje rozvoji stařeckých skvrn a bojuje proti oxidačnímu poškození. Po jeho aplikaci je hebká, rozzářená a sjednocená kůže naprostou samozřejmostí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat