Komentáře k článku

Martina 14.05.2020

Otěhotněla jsem přirozenou cestou když mi bylo 43 let a pár měsíců k tomu a celé těhotenství bylo naprosto v pořádku. Na miminko jsem se moc těšila, těhotenství jsem si užívala také a dnes se těším z již 9 letého zdravého syna. Ve svém okolí vím o pár maminkách které normálně také otěhotněly po čtyřicítce a mají zdravé děti.....

Jitka Martina 14.05.2020

A na co jste čekala těch 43 let?

Soňa Martina 14.05.2020

Není normální a ani přirozené si v tak vysokém věku pořizovat děti a hlavně je to nezodpovědné!!! Snad se ve zdraví dožijete maturity svého syna...doufám, že ano.

Jity Soňa 14.05.2020

Každý si může pořídit dítě kdy se na to cítí fyzicky a psychicky a když cítí, že je to tak správně a každý to má jinak. V historii to nebylo jinak. Moje babička měla první dceru před 40-tkou a druhou ve 43 letech. Obě zdravé. Dožila se v pohodě od obou svých dcer nejen maturit, ale i nás, 5ti vnoučat. A byla maximálně zodpovědná. Prostě děti přišly, až přišel jejich čas....

Soňa Jity 14.05.2020

Jenže naše generace žije jinak a pod velkým tlakem.Moji rodiče si mě pořídit ve Vašem věku tak jsem od 17 let sirotkem a proto jsem psala,že je to nezodpovědné...sama nevíte co Vám zdraví umožní. Osobně bych nechtěla mít ve svých 9 letech matku ve Vašem věku...Neberte to jako urážku, tak to není myšleno, jen je pro děti lepší mít mladé rodiče plné elánu.

Petra Jitka 14.05.2020

Co je Vám do toho *7*?

Petra Petra 14.05.2020

Chlubit se, že počala dítě takhle pozdě a myslet si, že je to normální a v pořádku. Mi přijde absurdní. Ale koukám, že Vy budete taky nějaká starší matka.:-D

aster Soňa 14.05.2020

A to měla jít na potrat? Pokud žena otěhotní přirozenou cestou (bez umělého oplodnění a uměle dodaných hormonů) je to normální. Jsou případy, kdy lékař ženě řekne, že už je v přechodu, ona tomu uvěří, přestane se chránit, načež otěhotní. Není to tak vzácné, jak se obecně tvrdí. A není problém v tomto případě porodit zdravé dítě. Že je těhotenství a porod velká zátěž pro tu ženu, je věc jiná.

Vlastní zkušenost aster 14.05.2020

No to teda vzácné a zcela vyjimečné je!Já to studuji a sleduji veškeré odborné publikace,lékařské konference na toto téma a konzultoval toto snad už z každým specialistou z oboru v kraji i vyhlášených klinikách v Praze.

Paula aster 14.05.2020

Je to věc každého kdy a v kolika letech bude mít dítě. Táta mě zemřel když me bylo 10 let a maturity se taky nedožil...a to mu bylo 35 let. Takže takové názory já neuznávám že se někdo nedozije maturity. Je to moc zkreslené a jednostranné

aster Vlastní zkušenost 15.05.2020

No, my jsme to měli v rodině - babiččina sestra porodila první zdravé dítě ve 47 letech - předtím se marně snažili o dítě 15 let - pak jim řekl doktor, že už je pozdě a ona vzápětí otěhotněla. Druhá sestra otěhotněla, když první dítě mělo 21 let - taky jí řekl doktor (jiný), že už je asi v přechodu a ona byla těhotná...já sama jsem mohla, kdybych chtěla, otěhotnět "bez opatření" ve 48 letech - mojí matce i babičce začala menopauza až v 56 letech - prostě někdy to tak je - asi to není úplně běžné, ale stává se to častěji, než se uvádí - zřejmě většina žen v tomto věku jde raději na potrat, když už děti mají.

Bibi aster 15.05.2020

Ono je docela velký rozdíl když se žena snaží skoro celý život a přijde to aspoň takhle v pozdějším věku. Nebo když ženy vědomě oddalují těhotenství kvůli kariéře například a říkají si, že je normální rodit třeba v 45 letech.

aster Bibi 15.05.2020

Dobré to určitě není, už jen pro tu zátěž, kterou musí žena snášet v tomto věku. Chtěla jsem tím jen říct, že by se nemělo všechno házet do jednoho pytle - ano, u většiny žen je plodnost takto omezena, ale pro ty, které to mají geneticky nastaveno jinak, není bezpečné tomu uvěřit - přestat se chránit proti otěhotnění jen proto, že "už jsem ve věku, kdy už asi nejsem plodná" to je přímá cesta k často už nechtěnému těhotenství a ne každá půjde na potrat - já bych nešla...Ale taky je fakt, že pokud má žena takto dlouho zachovanou plodnost, je obvykle na tom i jinak zdravotně dobře a obvykle taky vypadá mladší, než její vrstevnice - což dělá ten estrogen :-)

Michal 14.05.2020

Někteří "jedinci" dokáží i 25 harantů za 3.roky !!

Aja Michal 14.05.2020

Hm, asi nějakej prasák, co si to během tří let rozdá minimálně s deseti ženskýma.

glady 14.05.2020

je to tak

helus 14.05.2020

Mám 3 děti,které jsem si pořídila v 25 letech.

Karamela helus 14.05.2020

trojcata a nebo to nejsi schopna rozepsat?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat