Čím vším lze zkrotit rozbouřené hormony

Jste vyčerpaní, podráždění, a navíc i nespokojení se svým vzhledem? Možná za to mohou hormony, respektive jejich vzpoura. Dejte situaci do pořádku pomocí indického ženšenu, česneku nebo jetele!

Hormony hrají v celkovém zdraví velkou roli. Pokud nejsou v rovnováze, objevují se spánkové poruchy, potíže s pamětí a výkyvy nálad. Jejich rozkolísané hladiny předpovídají také nepravidelný menstruační cyklus, problémy s vizáží či nadváhu. Jak to?

Pole působení, které je hodně široké

Hormony jakožto sloučeniny řídící průběh a vzájemnou koordinaci reakcí probíhajících v organismu přímo ovlivňují metabolismus, psychické rozpoložení, chuť k jídlu i libido. Rovněž zasahují do imunity, odolnosti při stresové zátěži, srdeční činnosti nebo stavu pleti, vlasů a nehtů. Čím se dá jejich úroveň stabilizovat, aby hrály s námi, nikoli proti nám? Jde to i pomocí těchto prostředků!

Indický ženšen, lék pro celé tělo

Ashwagandha, indický ženšen i withanie snodárná. Všechny tři názvy patří jedné tropické rostlině, na kterou nedá ajurvédská medicína dopustit již celá tisíciletí. Proč by tento doplněk stravy neměl chybět ani ve vaší lékárničce? Nastolí hormonální rovnováhu, předchází vytváření žaludečních vředů a ulevuje od artritidy. Pro své protizánětlivé, antibakteriální a antivirové schopnosti je také silným protivníkem infekcí, přičemž usnadňuje rekonvalescenci po těžkých nemocích. Navíc příznivě působí na mentální funkce, tudíž zlepšuje paměť, soustředění i schopnost učení.

Nepodceňujte jetel luční

Je květen, což znamená, že příznivci bylinkaření sbírají jetel ostošest. A je to jen dobře! I tento spasitel dokáže množství jmenovaných látek spolehlivě ustálit. Tedy kromě jiného, neboť se uplatní i při menopauze, kašli, bronchitidě a zánětu průdušek. Jetelový čaj zároveň uklidňuje, podporuje kvalitní spánek, čistí krev a bývá oporou jaterním funkcím.

Česnek. Opravdu

Že má česnek nenahraditelné vlastnosti při regulaci cholesterolu, narušeném trávení i vysokém tlaku, to je všeobecně známá věc. O poznání méně se už ale hovoří o tom, že jeho pravidelná konzumace krotí také hormonální vzpouru. Potvrdilo to již mnoho studií s průkaznými daty, takže si udělejte pořádné česnekové zásoby i vy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat