Volání těla po zpomalení tempa

Jako matka, partnerka a manželka to v naší společnosti nemáte jednoduché. Práce, rodina, domácnost a někdy chaos charakterizuje běžný denní režim většiny prapůvodních obyvatelek Venuše. Není toho všeho na vás až příliš? To poznáte podle těchto signálů!

I když si říkáte, že večer nebudete nic moc dělat, už skládáte prádlo, vaříte, nebo se připravujete na zítřejší prezentaci. Děti běhají okolo a vám stoupá adrenalin. Nedává vám tělo najevo, že potřebuje pauzu, stejně jako duše? Pokud vám některá z níže uvedených situací přijde povědomá, vysaďte! 

Zpomalení tempa

Nic není příjemné a zábavné. Dlouho vám trvá, než uzavřete kreativní projekt, který by vám dřív problémy nedělal. Nic moc se vám nechce podnikat, chybí tvůrčí energie a elán, taky teď častěji prokrastinujete (odkládáte úkoly), pociťujete zvýšenou únavu a přijde vám, že se dokonce i nudíte.

Nezvladatelné chutě

Čokoládové sušenky, barevné bonbony, které ještě děti nesnědly, tvarohové koláče, lízátka, smažené brambůrky nebo slané tyčinky. Pokud nejste v pohodě, vnitřní napětí zaháníte emocionálním přejídáním. Obecně platí, že jakmile saháte po něčem, co by normálně zůstalo v lednici nebo v komoře, hlásí se o slovo napětí.

Křik na vlastní děti

Děti jsou děti. Chtějí si hrát, křičí, smějí se, jsou hlučné a málokdy bývají v klidu. Vadí vám tak, že je okřikujete, zvyšujete na ně hlas a káráte je za hlouposti? Pak jste ve stresu a potřebujete pauzu.

Rozhození z maličkostí

Je těžké žonglovat mezi rodinou, domácností a prací. Možná vás tuhle rozhodilo, že došla káva, rozbil se oblíbený hrníček a pes udělal loužičku na koberci. Reagujete slzami nebo vztekem? Berte to jako indikátor toho, že jste v křeči, a ideálně zaúkolujte něco z blízkých, aby vám s denními povinnostmi pomohl.

Touha po úkrytu

Na toaletu si berete telefon, v koupelně se zamykáte a přejete si aspoň o pár minut volného času navíc. Podvědomě tak utíkáte od reality a sníte o samotě. Zkuste se s partnerem, sousedkou či sestrou dohodnout, zda by bylo možné se aspoň na pár hodin vzdálit od dětí a chaosu a dopřejte si schůzku s přáteli či cokoli, co vám udělá dobře. I dlouhá, uklidňující koupel, masáž, procházka nebo návštěva kina může zklidnit a oživit vaši mysl i tělo. Z uklidňujících bylinek zvolte třezalkou tečkovanou, meduňku lékařskou, chmelové šištice či kořen z kozlíku lékařského.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat