Fakta o báječném ženském orgánu

Ženy o své nejintimnější oblasti nemluví příliš rády. Proto existuje mnoho nejistot a částečných znalostí. Abyste proto nedopadla jako mladá žena z reklamy, která své vagině nerozumí, máme pro vás následující nejdůležitější fakta.

Možná je to proto, že neexistuje žádné krásné slovo a nám jednoduše chybí výraz, jak o svém báječném orgánu mluvit. Vagina zní prostě příliš lékařsky a už vůbec ne mile. Ale samozřejmě je to především stud, proč na tohle téma nemluvíme rády. Ve světě, kde existuje jen málo věcí tabu, o gynekologických problémech nemluvíme ani se svojí nejlepší kamarádkou. My nejčastější otázky známe a máme na ně i odpovědi.

Výtok je naprosto normální

Ženská lékařka Sheila de Liz říká, že si stále hodně žen stěžuje na výtok. A přitom je nejen normální, ale dokonce mimořádně důležitý. Každá žena vyloučí denně asi jednu lžičku bílého sekretu, který má jemně kyselý pach a čistí pochvu zevnitř. Zpozornět byste měla, pokud výtok změní barvu nebo pach – to by mohlo znamenat infekci a měla byste si zajít k doktorovi.

Ne všechno, co svědí, je mykóza

Téměř každá žena má podle studie alespoň jednou v životě zkušenost s vaginální mykozou. A tak většina při svědění intimních partií myslí hned na ni. V principu to samozřejmě špatně není, ale existuje pro to i mnoho jiných příčin. Proto byste se měla o možných příčinách poradit s lékařem.

Holení není zdravější

Možná to může hygieničtěji vypadat, zdravější to ale není. Asi každá třetí žena je při tom úplně oholená. Při holení vznikají mikro poranění, do kterých se dostanou choroboplodné zárodky a mohou způsobit záněty kůže. Abyste tomu zabránila, je vhodné si po holení ošetřit místo jemným antiseptickým prostředkem.

Žádná vagina není stejná

Od té doby, co se ženy začaly holit, vzrůstá i jejich obava o vzhled jejich vulvy. Je proto naprosto normální, jak vaše vagina vypadá. Jen výjimečně můžou být pysky tak veliké, že mohou způsobovat bolest třeba při jízdě na kole. Místo tichého trpění, důvěřujte svému gynekologovi, který by vám mohl doporučit chirurga specialistu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat