Hormonální antikoncepce negativně ovlivňuje vztahy i milostný život

Přestal se vám líbit váš partner? Nemáte chuť na sex? Můžete za to „poděkovat“ antikoncepčním pilulkám. Ale v jejich příbalovém letáku se o takových vedlejších účincích moc nepíše…

Užíváte tabletky hormonální antikoncepce? Jistě, ve většině rozvinutých zemí stále představují jednu z nejvyhledávanějších a nejúčinnějších metod, jak zabránit nechtěnému početí. A vlastně tu jde i o jiné věci.

Velké schopnosti malého prášku

Příznivé účinky těchto pilulek zahrnují pravidelný menstruační cyklus i zmírnění příznaků premenstruačního syndromu. Dále pak pokles rizika rakoviny děložního hrdla i vaječníků, snížený výskyt cyst v prsou a zlepšení kvality pleti. Někteří odborníci se přiklánějí k názoru, že také předcházejí pánevním zánětům, a dokonce i migrénám. Suma sumárum to vypadá, že hormonální antikoncepce má pouze samá pozitiva. Ovšem otázka zní, za jakou cenu? 

Miláčku, nech mě, nemám náladu!

Poznatky jisté americké studie, které zveřejnil prestižní vědecký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences, informují, že složení tabletek má negativní vliv na libido a pestrému milostnému životu doslova odporuje. Je to proto, že tlumí přirozené cyklické uvolňování pohlavních hormonů, včetně testosteronu, který se v omezené míře vytváří i v ženském těle. Výsledkem je pak ztráta sexuálního apetitu nejen v období ovulace. Podle všeho to tedy vypadá, že s každým balením antikoncepce pohřbíváte svou náruživost i vášeň. A aby toho nebylo málo, navíc i sympatie k partnerovi. 

Kde je ten kluk, do kterého jsem se zamilovala?

Na nežádoucí působení zmíněných pilulek se podrobně podíval i jiný americký výzkum. Jeho finální rozbor naznačuje, že ženám, které je po delší době vysadí, se jejich partner náhle jeví jako neatraktivní. Navzdory tomu, že tomu při seznámení bylo přesně naopak! Rovněž vyšlo najevo, že dotyčné, které s užíváním těchto medikamentů začínají až po uzavření sňatku, zpravidla bývají méně spokojené v intimní oblasti. Chcete něco dodat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat