Letos je vánoční výzdoba potřeba více než kdy dřív

Nejkrásnější svátky roku se nezadržitelně blíží. Už máte představu o stylu vánočních dekorací a celkové atmosféře? Svůj domov začněte zdobit co možná nejdříve, letos je to potřeba víc než kdy dřív. Zachováte si duševní zdraví!

Možná jste příznivcem tradičních Vánoc. Milujete dřevěné betlémy, andělské zvonění, ozdoby ze slámy, ovoce a ořechů. Nebo dům každý rok zkrášlujete veselými skřítky, červenobílými čepicemi a soby. Ať už to máte jakkoli, zapomeňte na kalendář a hned sundejte všechny ty báječné věci z půdy!

První adventní neděle letos vychází na 29. listopadu. Je označována za železnou. V tuto neděli se na adventním věnci zapaluje první fialová svíčka symbolizující naději. Také oznamuje příchod svaté Barbory a Mikuláše. Těšíte se na ni? Pak máme dobrou zprávu.

Co tu ještě nikdy nebylo?

Letošní rok je jiný než ty předchozí. Koronavirus změnil chod celé společnosti a podepsal se na jejím chování i psychice. Všudypřítomný stres a obavy o zdraví i budoucnost jednotlivců a rodin paralyzuje davy. Je třeba odpoutat se od všedních starostí a zapomenout na to, co se děje „tam venku“. Proto se připojte k těm, kdo Vánoce vítají s předstihem, a začněte chystat vše potřebné na příchod Spasitele. Budete šťastnější!

Vlastní realita plná radosti

Ve světě plném napětí a úzkosti se lidé rádi spojují s věcmi, které jim dělají radost, a konkrétně vánoční ozdoby evokují tyto silné pocity z dětství,“ uvedl psycholog Steve McKeown pro britskou internetovou mediální společnost UNILAD. V překladu to znamená, že když okamžitě zahalíte svůj dům do třpytu světel, vyvolá to ve vás klid, nostalgii a vzpomínky na hezké chvíle. Magie Vánoc zkrátka nezklame, bez ohledu na COVID-19!

Já jsem Petr. A ty?

Navíc další studie, kterou uveřejnil časopis Journal of Environmental Psychology, odhalila, že existuje souvislost mezi svátečním vyzdobením domu a zdáním otevřenějšího a přátelštějšího postoje vůči sousedům. Podle výzkumníků sezónně vyzdobené nemovitosti jejich majitele staví do lepšího, pohodovějšího světla. Ostatní lidé se s nimi častěji chtějí seznamovat a družit.

Takže ano, už je čas vyndat rolničky, jesličky, žárovky, jezulátka, ale i purpury a františky. Povědomé vůně vykouzlí pohodovou vánoční atmostéru u vás doma mnohem rychleji. A propos, mrkněte se i na nějakou tu pohádku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat