Cvičení pro zdravá a pevná záda

To vše získáme, pokud se budeme věnovat správnému a zdravému cvičení zad, které naším sedavým způsobem života extrémně trpí, nesprávný posez u počítače a nevhodně zvolená židle jsou častou příčinou bolesti v zádech. Ale příčinou může být i fyzicky náročnější práce, kde sice nesedíme, ale záda přetěžujeme.

Proč tedy ženy tohle cvičení odkládají?

Holky, nebojte se, záda jako Arnold mít určitě nebudete. Jsem si jistá, že každého, kdo trpí bolestí zad, jistě překvapí, jak se mu uleví, pokud začne pravidelně a zdravě posilovat. Další prevencí proti bolestem zad, ale i třeba bolestem kloubů je úprava tělesné hmotnosti. Příliš vysoká váha zatěžuje neúměrně naši páteř, stlačuje obratle k sobě a tím působí bolest v oblasti zad.

 

Potřebuji ke cvičení zad nějaké pomůcky?

Existuje spousta cviků bez použití pomůcek, různé mobilizační cviky, uvolňovací cviky a spoustu fyzioterapeutických pohybů. Takže vlastně nepotřebujete, ale za mě upřímně bych si domů klidně nějaké pořídila, stačí třeba pár odporových gum a expandery a hned se zásoba cviků pořádně zvětší! A vůbec bych se nebála pořídit si nějaké lehké jednoručky, díky kterým dáte zádům zase o něco více zabrat. Posilovat zádové svaly by měl každý člověk a hlavně jedinci, kteří pracují v kanceláři a sedí celý den na židli. Můžete si tím totiž prodloužit váš aktivní život a vyhnout se do budoucna bolestem!

Zacvičili jste si se mnou? Označte mě na svém instagramu #zdravesesabcou a mrkněte na další videa :)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat