Otestujte si funkčnost své roušky

Abyste se ochránili před koronavirem, je vhodné nosit roušku. Na mnoha místech, kde byste se mohli nakazit, jako například ve veřejné dopravě nebo v supermarketu, je proto dobré chránit se opravdu efektivně. Jak vás vaše rouška dokáže skutečně ochránit, zjistíte s následujícím jednoduchým trikem přímo doma.

Nošení roušky se stalo už každodenní rutinou. A přesto nechrání každá rouška stejně efektivně. Pokud ji perete například jen zřídka a nosíte příliš často, nebo nosíte místo roušky šátek, pak je riziko, že nakazíte sebe nebo druhé velmi vysoké. Zároveň také platí, že pokud je rouška příliš volná, nebo ušitá jen z tenké látky, nemůže poskytovat dostatečnou ochranu. Jak tedy zjistit, jestli je rouška nebo jiná ochrana úst a nosu opravdu spolehlivá?

Efektivita a spolehlivost

Americká epidemioložka Dr. Anne Rimoin radí vyzkoušet to následujícím způsobem. Z čím více vrstev se rouška skládá, tím spolehlivější je. Jednoduchý test, jak vyzkoušet její (ne)propustnost doma, je, roušku si nasadit a pokusit se v ní sfouknout svíčku. Pokud se vám to podaří, vaše rouška bohužel vůbec nechrání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat