Trik na zmírnění projevů menopauzy při sexu

Výkyvy nálady, vaginální suchost, stagnující libido, které si vzalo dovolenou. Menopauza může být peklem, ale taky zcela normálním přechodem mezi reprodukčně plodnými roky a utlumením funkce vaječníků. Rozdíl v tom, jestli ji přijmete a zpracujete, spočívá v jedné zásadní věci.

Výkyvy nálady, vaginální suchost, stagnující libido, které si vzalo dovolenou. Menopauza může být peklem, ale také zcela normálním přechodem mezi reprodukčně plodnými roky a utlumením funkce vaječníků. Rozdíl v tom, jestli ji přijmete a zpracujete, spočívá v jedné zásadní věci.

Menopauza u žen obvykle nastupuje mezi 45. až 55. rokem, přičemž ji doprovázejí nechvalně známé příznaky, jako je vaginální suchost, menší zájem o sex, podrážděnost, návaly horka, vypadávání vlasů, nárůst hmotnosti i noční pocení. Její dopady však nemusejí být tak tragické. Vědci, jejichž závěry uveřejnil časopis North American Menopause Society (NAMS), apelují, že roli sehrává hlavně psychika a to, jak se k fyzickým změnám svého těla postavíte.

Už je „to“ tady

Výzkumníci zkoumali 210 žen ve věku od 45 do 55 let, aby zjistili, jak menopauza ovlivňuje libido. Analyzovali také stav těla dobrovolnic, sexuální spokojenost, kvalitu vztahů a příznaky menopauzy. Ukázalo se, že ty ženy, které mají zdravý vztah k sexualitě a menopauzu berou s nadhledem jako přirozenou součást životního cyklu, jsou v rámci postelových radovánek spokojenější. A také bývají psychicky stabilnější.

Nejrizikovější skupina

„Tyto výsledky jsou v souladu se závěry předchozích studií a zdůrazňují, že pozitivní postoje k sexu, spokojenost s partnerem a vlastním tělem hrají okolo menopauzy nemalou roli. Vlastně příznaky přechodu odsouvají do pozadí, “ uvedla vedoucí lékařka Stephanie Faubion s tím, že ve špatném psychickém stavu bývají hlavně ženy, které již dříve trpěly a trpí úzkostí, což může pramenit z dětství a předchozích traumat.

Takové ženy se v posteli nemohou uvolnit, a navíc si se všemi těmi návaly horka dělají přehnané starosti. Pro ně se hodí hormonální léčba. Výše uvedená lékařka zároveň podotýká, že při menopauze je vhodné se emocionálněji otevřít, mluvit o změnách se svým partnerem a hlavně hledat vhodná řešení.

Pomoc z drogerie i bylinkářství

Se suchou pokožkou pomohou hydratační krémy a oleje, s vaginální suchostí zatočí lubrikační gely, za které se nikdo nemusí stydět. Nepříjemné příznaky klimakteria tlumí jetel červený, který vyrovnává hladiny ženských hormonů (progesteron a estrogen), třezalka tečkovaná krotí deprese a přispívá k duševní pohodě, kozlík navozuje spánek, kopřiva, bříza a petržel odvodňují organismus. Po přechodu nic není ztraceno, je jen třeba znovu objevit sebe sama a svoji sexualitu. Ta nemusí být horší než dřív, jen je prostě jiná. Stačí myslet pozitivně a soustředit se na to, co všechno milého vás ještě čeká. Jedná se o nejúčinnější recept, jak menopauzu zvládnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat