Barvení vlasů způsobuje časté bolesti hlavy

Zase ležíte se studeným obkladem na čele a spíláte osudu, že nemůžete nic dělat? Jeho z toho vynechte. Raději se zamyslete nad tím, kdy jste si naposledy barvili vlasy! Tato zkrášlující procedura ale dokáže znepříjemnit život i těm, co trpí nesnášenlivostí na lepek. Proč?

Žen, které si pravidelně barví vlasy, je bezmála 70 procent, udávají statistiky. Jenže ani pro muže tohle není tabu! Studie uskutečněná jistou prestižní značkou kosmetiky odhalila, že výrobek, jenž dokáže zakrýt šediny, si v drogerii zakoupí každý třetí muž. I v kadeřnictvích se ale čtyřicátníci a padesátníci domáhají pomoci, když jejich skráně i sebevědomí zasáhnou projevy stárnutí! Jde zkrátka o běžnou proceduru, nad níž se dnes nikdo příliš nezastavuje. Otázkou však je, jaké oběti taková změna vzhledu přináší.

Trochu divoké složení

Podle amerického Národního onkologického institutu má v sobě jedno balení běžné barvy něco kolem pěti tisíc různých chemikálií. Na tom, zda si ji koupíte v obchodě nebo ji na hřívu nanesou v profesionálním salonu, prý vůbec nezáleží, upozorňují odborníci. Ti největší pomyslný „kámen úrazu“ vidí v obsažených látkách, jako je například amoniak, formaldehyd, octan olovnatý, toluendiamin, resorcinol či 1-naftol, které se dávají do spojitosti s vyšším rizikem rakoviny i leukemie. Jsou tu však i další „vedlejší účinky“.

Lepek, kde byste ho nečekali

Poznatky zahraničního výzkumu z roku 2013, o nichž informuje magazín International Journal of Trichology, sdělují, že více než polovina jedinců, kteří si obarvují kštici, trpí častými bolestmi hlavy. Mimochodem, vyplývá z nich také, že 38 procent lidí registruje nepříjemné svědění pokožky nebo nadměrné vypadávání.

V tomto průzkumu, jehož se zúčastnilo přes 300 dobrovolníků, se však objevily i případy nežádoucích alergických reakcí. Experti si vysvětlují tím, že kromě výše jmenovaných přísad v sobě vlasové barvy ukrývají i lepek, jehož nesnášenlivost je novodobý populační problém. A co vy, nemáte nějaké zdravotní obtíže? Možná je můžete přičíst tomu, že kamuflujete svůj přirozený odstín koruny krásy!

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat