Tvar těla prozradí váš životní styl

Může váš tvar těla být odpovědí na to, jaký je váš celkový zdravotní stav? Podle nových vědeckých poznatků prý ano.

Jablko, hruška, přesýpací hodiny – existují různé ženské tvary těla. Jakou budete mít, nemůžete nijak ovlivnit, to vám do vínku vepsaly už vaše geny. Existují ale určité tvary těla, které mají úzkou souvislost se stavem našeho zdraví, jak ukazuje studie zveřejněná v časopise European Heart Journal.

Pro dosažení výsledků bylo po dobu více než 18 let testováno téměř 2 700 žen po menopauze. Mezi nimi se objevilo celkem 291 případů onemocnění srdce nebo krevního oběhu, ale společné neměly dámy ani objem tuku nebo podíl tělesného tuku. Byla to spíše vždy stejná místa na těle, kde se tuk ukládal.

Žije zdravěji „hruška“, nebo „jablko“?

A právě ženy s tělesným tvarem jablka trpěly častěji onemocněním srdce nebo mrtvicí. U tohoto tvaru těla se totiž tuk ukládá v oblasti břicha. U tvaru hrušky je to naopak na nohách a bocích. Výsledky studie zní tedy velmi jasně – břišní tuk představuje především s přibývajícím věkem enormní zdravotní riziko.

Bohužel ani současné poznatky neumějí „přesunout“ tuk z jedné části těla na jinou. Jedinou možností tak zůstává správná životospráva a dostatek pohybu, abychom případnému ukládání tuku co nejvíce zamezily.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat