Prožvýkejte se k lepší postavě a silným zubům

Žvýkačky jsou, hned po papírových kapesníčcích, nejoblíbenější součástí naší osobní výbavy. Věděli jste ale, že mají pozitivní vliv nejen na vůni našeho dechu? Mají mnoho užitečných vlastností, kvůli kterým se vyplatí vždy u sebe nějakou mít.

Dech je základ

Nejčastěji po žvýkačkách sáhneme, máme-li dojem, že náš dech zrovna příliš nevoní. Je účinným pomocníkem v eliminaci nepříjemných pachů nejen díky mentolu, který většina druhů obsahuje, ale také proto, že nadměrná tvorba slin, která žvýkáním vzniká, napomáhá odplavení zbytků jídla a bakterií, které se v ústech rozkládají a jsou častou příčinou zápachu z úst.

Silné zuby

Kromě toho, že nadbytek slin vyplaví bakterie z úst, mají sliny pozitivní vliv také na stav vaší zubní skloviny, kterou výrazně posilují. Sliny se také dostanou do mezizubních prostor, odkud vyplaví usazené zbytky stravy. Tím předcházíte tvorbě kazů.

Pomáhá při hubnutí

Žvýkačky dokážou zahnat chuť na sladké i hlad. Výsledkem nemůže být nic jiného, než ztráta hmotnosti. Pokud se tedy snažíte shodit nějaké to kilo, žvýkačky by rozhodně neměly chybět ve vaší výbavě. Samozřejmě, že i žvýkačky obsahují nějaké ty kalorie a řadí se mezi cukrovinky, pokud ale zvolíte variantu bez cukru, rozhodně tím nic nezkazíte.

Pomáhají při odvykání kouření

Kuřákům, kteří se snaží se svojí neřestí skončit, mohou žvýkačky pomoci zahnat chuť na cigaretu a zaměstnat svá ústa něčím jiným. Navíc tím předcházíte návalům chuti na cokoli sladkého, se kterou se odnaučení kuřáci často potýkají, což vede k přírůstkům váhy. 

Odbourání stresu

Žvýkání žvýkaček má také pozitivní účinky na naši psychiku. Potýkáte-li se s častým stresem nebo úzkostmi, zkuste si v krizové situaci strčit do úst žvýkačku. Odborníci tvrdí, že to funguje spolehlivě.

Zlepšují paměť

Žvýkání zlepšuje koncentraci a tím napomáhá k celkovému zlepšení paměťových schopností. Jestli jste tedy zatím nenašli důvod, proč začít s pravidelným žvýkáním, tenhle by mohl být tím pravým.

S konzumací žvýkaček však buďte opatrní. Nadměrná konzumace totiž může vést k úporným průjmům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat