Perfektního opálení docílíte i bez sluníčka

Toužíte po troše slunečního bronzu na kůži, ale do léta daleko? S těmito potravinami se „opálíte“ zevnitř. Jak na zdravé opálení?

Opálit se, zhnědnout, nachytat bronz – to nyní můžete i bez slunečního záření. A sice mnohem šetrnějším způsobem pro naši kůži – zevnitř. Vědci nottinghamské univerzity díky výzkumu zjistili, jaké potraviny nám dodají „letní barvu“.

Projezte se k opálení

Odpovědné za zhnědnutí kůže jsou prý mrkev a rajčata. Ty obsahují karotenoidy, které propůjčují kůži žluto-hnědý barevný odstín, a navíc díky jejich antioxidačnímu účinku dokonce naše buňky obnovují a chrání tak naši kůži.

Opálená kůže působí atraktivněji

Ještě zajímavější ale je, že vědci v rámci výzkumu s 60 účastníky zjistili, že právě tenhle odstín kůže, tedy ten, který získáme po „samoopalovacích“ potravinách, působí na druhé lidi mnohem atraktivněji než ten, který získáváme běžně ze slunce. Testované osoby byly podrobeny zkoumání několika obrázků s různými stupni opálení a tóny kůže. A jako perfektní z toho vyšlo to opálení, které nám dodá právě ovoce a zelenina.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat