Maličkosti plné štěstí si nyní dopřávejte opravdu často

Potřebujete zlepšit náladu? Vlít si do žil dávku optimismu? Je to snazší, než si asi myslíte. Když si zazpíváte ve sprše, budete se na svět zase usmívat. Mocný účinek má ale i pohled na noční oblohu nebo šálek kávy!

Štěstí by se dalo definovat různými způsoby. Pro někoho může mít podobu „obyčejné“ svobody či finanční zajištěnosti, zatímco jiní ho nalézají ve svých bližních, dobré práci nebo pevném zdraví. Víte, v čem ho nacházejí odborníci? Možná vás to překvapí…

Pohled na noční oblohu 

Kdy jste naposledy nad něčím žasli? Tedy myšleno v pozitivním slova smyslu. Psychologové popisují úžas jako silnou lidskou emoci, která zmírňuje stres a přispívá k celkové spokojenosti. A pozor, podle nich ho prý zažíváme takřka při každém pohledu na noční oblohu. Zkuste se večer podívat z okna, terasy či balkonu, třeba budete usínat s pocitem nevýslovné blaženosti.

Káva? Co doušek, to dávka optimismu

Podle poslední americké studie uskutečněné Harvardovou univerzitou jsou ti, co pijí kávu, celkově optimističtější. Alespoň ve srovnání s jedinci, kteří se tomuto nápoji obloukem vyhýbají. Experti působící na jmenované vyhlášené vzdělávací instituci se dokonce domnívají, že existuje přímá souvislost mezi kofeinem a nižší náchylností k duševním poruchám. Sluší se poznamenat, že doporučené denní množství kávy se pochybuje mezi dvěma až čtyřmi šálky.

Zpěv, ideálně ve sprše

Z výzkumu společnosti Henkel, jejíž specializací je výroba kosmetických produktů a drogistického zboží, vyplývá, že více než 60 procent lidí upřednostňuje sprchu před vanou. A většina možná ani netuší, jaké to přináší výhody! Sprchování totiž nešetří jen čas, uvolňuje i napjaté svaly a tlumí bolesti. Rovněž zvyšuje energetickou hladinu a zlepšuje náladu. Tedy hlavně v případě, že si při něm člověk zazpívá, a to beze studu a z plna hrdla. To je názor britských lékařů z Manchesterské univerzity, kteří upozorňují na to, že zpěv ve sprše uvolňuje tytéž šťastné hormony jako sex nebo konzumace čokolády.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat