Uspávací věty pro lepší spánek

Nedostatek spánku je nejen velmi nepříjemná věc, ale z dlouhodobého hlediska navíc extrémně nezdravý. Ale následující věty vám mohou při usínání pomoct.

Možná to znáte – otáčíte se ze strany na stranu, jste neklidní a zkrátka nemůžete usnout, protože se vám hlavou honí všemožné myšlenky. Někteří lidé mají dokonce kvůli poruchám spánku strach jít do postele. Negativní myšlenky jako „Nikdy neusnu.“, „Až mi zazvoní budík, budu možná ještě vzhůru.“ a „Ráno budu zase tak unavená.“ vám při usínání rozhodně nepomohou.

Pokud tedy máte problémy s usínáním, měli byste dávat pozor na to, jaké věty svojí hlavě dovolíte a jaké ne. Převést ty negativní myšlenky v pozitivní je skutečně s trochou cvičení a zvyku možné. Klíčem k tomu jsou afirmace, tedy krátké věty, které jsou vždy formulovány pozitivně.

Afirmace jako pomoc při usnutí

Prostě to vyzkoušejte. Se svými myšlenkami musíte zacházet opatrně a snažte se negativní myšlenky převést s ohledem na usnutí. Na příklad to mohou být:

Jsem uvolněná a připravená na hluboký spánek.

Nespavost je minulostí, protože spím každou noc hlubokým spánkem.

Přirozený spánkový cyklus mého těla mi pomůže usnout.

Dokázala jsem, co jsem mohla a zítra po hlubokém spánku toho dosáhnu ještě víc.

Usnout je pro mě stále jednodušší, protože nechávám svoje myšlenky plynout.

Samozřejmě si afirmace můžete přizpůsobit svým potřebám. Hlavní věc je, abyste se soustředili na dané věty a negativní myšlenky si vůbec nepřipustili. S postupem času zjistíte, jak mnohem uvolněněji a lehčeji usnete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat