Tajné triky v boji proti břišnímu tuku

Břišní tuk je opravdu vytrvalý a zbavit se ho stojí velké úsilí. Když ale znáte tyhle tajné triky, zbavíte se špíčků jedna dvě.

Ten otravný „záchranný kruh“, co nosíte na břiše a který se pod každým oblečením tak rád ukáže! A přitom s břišním tukem můžete bojovat docela jednoduchými prostředky. Ty nejlepší vám prozradíme.

Pijte hodně vody

Naše tělo by mělo být neustále dostatečně zásobené tekutinami. Měli byste pít dva až tři litry denně, a to nejlépe vody. Věděli jste, že konzumace vody může mít vliv i na náš břišní tuk? Pokud vypijete dvě sklenice vody před každým jídlem, budete se cítit rychleji sytí. A zbavíte se tak i náhlých záchvatů hladu.

Běžte do postele dříve

Sice jsou základními kameny pro hubnutí především zdravá strava a sport. Ale i takové faktory jako dostatek spánku byste neměli podceňovat. Pokud spíte málo nebo špatně, vyplavuje tělo více hormonu kortizolu, což vede k tomu, že tělo začne ukládat tuk.

Zbavte se negativních myšlenek

Vedle špatného spánku mohou za tuk na břiše také negativita a stres. Když se cítíme špatně, máme sklon k tomu, dát si něco nezdravého. Místo abyste se soustředili na břišní tuk, měli byste se raději zaměřit na ty věci na vašem těle, které považujete za skvělé. To vám pomůže dostat se ze začarovaného kruhu.

Jezte častěji jogurt

Perfektní na snídani nebo jako svačinka mezi jídly – to zvládne jogurt. Studie potvrdily, že obsažený vápník podporuje spalování tuků. Navíc jsou probiotické bakterie dobré pro střevní mikroflóru a zabraňují nadýmání.

Jezte zdravé tuky

Všechny tuky nejsou špatné. Jednoduché nenasycené tuky, jako je olivový olej, dokážou dokonce proti břišnímu tuku bojovat. Také avokádo je velmi zdravé. Obsahuje látku mannoheptulosu, která brání produkci inzulinu, a snižuje tak ukládání tuků.

Konzumujte méně sacharidů

Těstoviny, rýže a podobně jsou sice dobré, ale ne pro váš pas. Dejte si raději celozrnné výrobky a ovoce  ty vám pomohou v boji proti břišnímu tuku.

Jezte potraviny bohaté na hořčík

Také hořčík pomáhá v boji s břišním tukem. Dodává energii a najdete ho například v dýňových semínkách, zelené zelenině a avokádu. Příjmem hořčíku se aktivují enzymy, které regulují trávení a příjem tuků, proteinů a sacharidů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat