Po vypečeném chlebu od Odkolku se v testování jen zaprášilo

Ráno, odpoledne i večer. Chléb lze podávat kdykoli a vlastně i s čímkoli. Když je navíc nesmírně vláčný, voňavý a chutný, je radost z pomazánek, másla nebo sýrů o to větší! Taky vás baví to křupnutí při prvním nakrojení? Tak to si užijete dva vypečené kousky od Odkolku, které prošly náročným hodnocením 3 redaktorek. Výsledek? Spokojenost na 99 procent!

Má medovou barvu, krásně voní a v porovnání s ostatními vyniká svým vzhledem, konkrétně oválným tvarem a výraznými prasklinami. Je to totiž poctivý bochník, který si můžete spojit s prázdninami u babičky. Jeho vláčnost ho předchází. Volně kynutý kváskový chléb s vysokým obsahem žitné mouky, křupavou pevnou kůrkou a dlouho vláčnou střídou byl na trh uveden ve dvou variantách.

Tu hutnější s obsahem 44 procent žitné mouky charakterizuje jedna dlouhá podélná prasklina, jeho bráška s obsahem 29 procent žitné mouky má praskliny hned tři – příčné. Chutnají oba, i když každý si z těchto vypečených mazlíků vybere ten svůj oblíbenější.

Základ: vláčnost

Redaktorka Petra pečivo ohodnotila slovy, že se jedná o poctivý a chutný chléb. „Testovala jsem tyto dva krásné bochníky od Odkolku se svou rodinou. Na první dobrou na mě dýchla vůně čerstvě upečeného pečiva a mouky. Což je vždy dobrý signál. Oba měly krásně vypečenou kůrčičku a vnitřek byl vláčný a nadýchaný.“ Vypečená novinka, která se opravdu českým pekařům povedla, což se potvrdilo i v soutěži Svazu pekařů a cukrářů Chléb roku 2020, je ideální volbou do každé rodiny.

Žádné drolení neboli bod navíc

„Jsem moc ráda, že jsem měla možnost ochutnat tyto dva chleby od Odkolku. Oba chleby měly krásně upečenou a křupavou kůrku a uvnitř byly měkké. Už při krájení bylo na první zakrojení poznat, že je složení opravdu kvalitní, a to nejen svou vůní, ale také tím, že se ani jeden chleba vůbec nedrolí,“ uvedla redaktorka Zora, která dle svých slov chleba moc nejí. I navzdory tomu jí ten se 44 procenty žitné mouky opravdu zachutnal.

„Chleba osobně moc nejím, ale chléb s 44 % žitné mouky mi opravdu zachutnal a vychutnala jsem si ho v několika podobách – s avokádem, se samotným žervé, a dokonce i s marmeládou. Ve všech provedeních byl výborný. Chléb s 29 % žitné mouky mi chutnal o trochu méně. Když zbyl po pár dnech poslední kousek, zkusila jsem ho zpracovat na topinky a musím přiznat, že opečený mi chutnal mnohem více. Pokud máte rádi žitné chleby, určitě ochutnejte alespoň jeden z těchto vypečených bochníků," dále doporučuje nadšená redaktorka a Petra se k ní přidává.

Co když máte problém s žitnou moukou?

„První na řadu přišel s 29 % žitného podílu, který zmizel při večeři se salátem během chvilky. Byl krásně měkký a kůrka lehce křupavá, jak máme rádi. Namazali jsme ho pouze s máslem a solí, což nám chutná jen u lepších chlebíků, a zbylé kousky pestem z medvědího česneku. Podíl žitné mouky byl opravdu jen třetinový a mouka není v pečivu velmi výrazná, proto si myslím, že je skvělou volbou pro ty, kteří se bojí chuti žitné mouky, o které se říká, že je zdravější,“ podělila se se svojí zkušeností Lenka z našeho týmu, která je spokojená i s cenou chlebů.

Za málo peněz hodně muziky

„Ke snídani přišel na řadu krasavec se 44 % žitné mouky, který byl obdobně dobrý jako předchozí bochník. Opět super kůrka a křehkost chlebu. Mimo jiné mě opravdu překvapila čerstvost pečiva i v následujícím dni, kdy mnoho jiných chlebů už není tak chutných. Když srovnám poměr cena a výkon, jsou oba na tuto skupinu skvělí kandidáti. Určitě vyzkoušejte,“ doporučuje na konec Lenka. Dáte na ni?

Cena: 39,90 Kč

Ke koupi v prodejnách Billa v Praze a okolí.

Více informací najdete na www.odkolek.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat