Kvůli pandemii se lidé přestali sprchovat i zajímat o módu

Koronavirus změnil všechno. Přinutil nás vzdát se i zájmu o módu, stejně jako zubního kartáčku, líčidel a hřebenu!

Pandemie koronaviru, jejíž konec je stále ještě v nedohlednu, ochromila celý svět a ovlivnila každodenní životy lidí. Ti se kvůli ní museli vzdát nejen kontaktu s přáteli, rodinou a kolegy, ale i svých koníčků, radostí a zvyků. Jak moc se tohle podepsalo na jejich vizáži?

Je covid, tak proč se sprchovat?

Situaci dokonale nastínil nedávný britský výzkum uskutečněný mezinárodní společností YouGov, jejíž hlavní specializací je průzkum trhu. Z jeho poznatků vyplývá, že co se týče péče o zevnějšek, evropská populace polevila – a to vcelku dost. Celých 17 procent jedinců upustilo od návyku denního sprchování i pravidelného mytí vlasů. Z pohledu odborníků je to je dobře, neboť horká voda pokožku i hřívu připravuje o přirozené ochranné oleje, čímž dochází k vysušování i ztrátě kvality. No dobrá, tento „výpadek“ lze možná považovat za zdraví prospěšný, ale co ty ostatní?

Hele, prádlo se dá otočit i naruby!

Prostřednictvím zmíněného výzkumu rovněž vyšlo najevo, že pět procent Britů si v době koronaviru méně často češe hřívu a čistí zuby. Bezmála 10 procent přiznalo laxnost k výměně spodního prádla, které dle vlastních slov střídá opravdu jen občas. Někdo ho raději nenosí vůbec, zejména ženy. Skoro 35 procent jich v internetovém dotazníku uvedlo, že nenosí podprsenku.

Téměř polovina zúčastněného něžného pohlaví se vzdala i make-upu a veškerých ostatních ličidel. Důvod je pak jasný a lze ho shrnout do dvou slov – home ofice. Přece proč ráno zbytečně trávit čas před zrcadlem, když pracovní povinnosti řešíme na gauči a nikdo nás u toho nevidí? Tedy samozřejmě kromě partnera, který si už tak nějak zvyknul… Nejen potřeba zkrášlování ale kvůli pandemii vzala za své, ztratil se i zájem o módu.

Nové šaty? K čemu?

Pokud ten otravný virus, tedy kromě zdraví, něco likviduje, pak je to ekonomika. Třetina lidí musí vystačit s výrazně nižšími finančními příjmy, které raději a zcela logicky investuje do potravin a základních potřeb. Ten, kdo by si nové oblečení podle nejnovějších módních trendů dovolit mohl, stejně zjistí, že by ho neměl kam nosit. Zvláště v případě, že si odmítá provádět covid test pokaždé, když hodlá navštívit restauraci, kadeřnictví, nehtový salon nebo nějakou kulturní akci. Tak nač se angažovat! Trávíme čas doma, často i v pyžamu, a modlíme se, kdy tohle všechno skončí…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat