Skákání na trampolíně zlepšuje zdraví i postavu

I když je běh považován za jeden z nejlepších hubnoucích sportů, vás na něj prostě neužije? Jděte na rýsování křivek jinak! Na trampolíně spálíte víc kalorií než při sprintu v parku. Navíc podpoříte lymfatický systém a zabojujete proti celulitidě!

Máte pocit, že trampolína je jen jednoduchý způsob, jak na chvíli zabavit děti? Ale kdepak! Až se ratolesti dostatečně vydovádějí, klidně na ni skočte taky. Neuvěříte, co to může udělat s vaším zdravím i postavou!

Nechci běhat, raději si zahopsám

Není třeba zastírat, že běh patří mezi typické kardio činnosti, které jsou při hubnutí vřele doporučovány. Jenže co si také budeme povídat, ne každého tento sport úplně láká. Víte o tom svoje? Tak si představte, že podle závěrů americké studie publikované v magazínu Journal of Applied Physiology je skákání na trampolíně o 68 procent efektivnější než běhání. Odborníci se domnívají, že spaluje mnohem více kalorií, aniž by stresovalo metabolismus.

Podpora detoxikace, o jaké se vám ani nesnilo

Lymfatický systém je síť tkání a orgánů, jejímž účelem je odstraňování toxických a odpadních látek. Věděli jste, že funkce tohoto detoxikačního mechanismu jsou závislé na pohybu svalů, protože nejsou napojeny na centrální pumpu, tedy srdce? Díky fyzické aktivitě se otevírají a zavírají chlopně lymfatických cév, což podporuje průtok lymfy, s čímž zase souvisí třídění a vylučování škodlivin. A teď zajímavá informace – i pouhá půlhodina na zmíněném fitness vybavení může podle lékařů zvýšit lymfatický průtok až patnáctkrát. A to je hodně důkladný úklid, který navíc působí i jako prevence celulitidy. A protože tohle cvičení značně stimuluje i krevní cirkulaci, pomáhá bojovat také proti křečovým žilám.

Jako další plus – ochrana před osteoporózou 

Již mnoho výzkumů potvrdilo, že trampolína má velice pozitivní vliv na kostní hmotu, přičemž posiluje klouby, šlachy i vazy. Tím snižuje nejen riziko osteoporózy, ale i některých forem artritidy. Ke všemu nakopne produkci šťastných hormonů a zlepší náladu. Zároveň dodává energii, a dokonce zmírňuje i menstruační křeče. Tak proč si nezaskákat každý den?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat