Za špatnou kvalitou pleti může být i mobilní telefon

Propadli jste fenoménu selfies a fotíte se ostošest? A víte, že tím nahráváte tvorbě vrásek? Mobil prý způsobuje i akné a vyrážky!

Mobilní telefon patří k dnešní době stejně, jako třeba internet, hybridní vozidla nebo robotické domácí spotřebiče. Z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad, vyplývá, že ho aktivně využívá 97 procent místní populace, přičemž více jak 70 procent Čechů dává přednost smartphonu. Že má mobil špatný vliv na zdraví, o tom se hovoří neustále. Co ale dokáže s pletí? Není to nic hezkého!

Bakteriální nálož

Že by zmíněný přístroj mohl mít něco společného s akné nebo vyrážkou, to by napadlo asi málokoho. Když se na to ale člověk podívá v širších souvislostech, už to tak nereálně nevypadá. A vůbec, kdy jste svůj telefon naposledy zbavovali nečistot?

„Objevují se názory, že displej stačí čistit dvakrát do měsíce, ale osobně se domnívám, že to nestačí. Doporučuji to udělat pokaždé, když se odněkud vrátíte domů, protože během jediného hovoru na něm může ulpět až 25 tisíc bakterií,“ vysvětluje Anh Trinh, což je tvůrce a generální ředitel serveru GeekWithLaptop, jehož specializací je elektronika a výpočetní technika. Už vám to pomalu dochází?

Mám akné, protože moc volám?

„Pokud lidé své přístroje pravidelně neošetřují antibakteriálními přípravky, mohou si všechny nahromaděné choroboplodné zárodky přenášet na pokožku, což v kombinaci s třením při telefonování podporuje infekce a podstatně zhoršuje akné,“ odhaluje dermatolog z amerického Texasu Ted Lain. Ovšem pozor, nejde jenom o pupínky, které dokážou pěkně potrápit. V sázce je totiž i rychlejší stárnutí!

Všeho moc škodí a blesk zvlášť 

Poznatky jisté zahraniční studie, které nedávno zveřejnil britský deník The Daily Telegraph, naznačují, že vytváření vlastních portrétů neboli selfies vede ke stárnutí pokožky. Jak je to možné? Prý to má co do činění s bleskem, jehož ostré světlo poškozuje kožní buňky, zvyšuje tvorbu reaktivních forem kyslíku a způsobuje oxidační stres. Čím častěji se tedy fotografujeme, tím více se prý připravujeme o mladistvou vizáž. No to jsou ale věci, viďte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat