Špatnou náladu odplaví třeba oblíbená hudba

Odkud se bere dobrá nálada? Jak mít (zase) dobrou náladu zajímá asi každého z nás, zatímco špatnou náladu zkrátka máme a nikdo se neptá, proč. Ale zkazit nám celý den už nemusí! Zjistěte, jak si zvednout náladu.

Samozřejmě má každý z nás občas špatnou náladu. Často stačí maličkosti jako nedostatek spánku, kritika od šéfa nebo nedomyšlené slovo partnera a máme zkažený den. Ale naštěstí existuje mnoho tipů, jak se jí zbavit, s jejichž pomocí se den zase rozzáří a vy zase svoji dobrou náladu najdete.

Poslechněte si oblíbenou hudbu

Oblíbená hudba vás přivede na jiné myšlenky a podpoří uvolnění takzvaných hormonů štěstí dopaminu a serotoninu. Jaká je ta správná, záleží jenom na vás. Důležité je, aby se vám opravdu líbila.

Buďte kreativní

Zvednout náladu si můžete například tak, že namalujete obraz, zahrajete na nějaký hudební nástroj, budete zpívat, háčkovat, vařit nebo něco vyrábět. Uvidíte, jak rychle taková činnost upoutá vaši pozornost a odvede negativní myšlenky.

Sportujte

Sport dokáže rozjasnit den, protože pohyb dělá dobře tělu i duši. Je jedno, jaký sport zvolíte, pokud se budete hýbat pravidelně, odbouráte stres a špatné pocity a podpoříte vyplavování hormonů štěstí. A k tomu stačí třeba jen 15 minut intenzivního pohybu nebo hodina klidnější aktivity jako třeba procházka.

Relaxujte

Dobrou náladu můžete mít i cílenými relaxačními cviky. Vhodné jsou například autogenní trénink, progresivní uvolnění nebo meditace. Relax ale může znamenat i přečíst si knížku nebo si pustit zajímavý film. Přírodní léčitelství doporučuje také aromaterapii.

Udržujte kontakty

Společné aktivity s přáteli a kamarády jsou jako balzám na duši a náladu vám zvednou zaručeně. Na druhu nezáleží, důležitá je komunikace a sociální kontakt – ty jsou pro naše blaho a dobrou náladu extrémně důležité.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat