Zázračné účinky Zeen kolagenu na lidský organismus

Kolagen, jedna z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, nám s věkem ubývá. Kolagen působí jako pojivo v tkáních a nachází se v kůži, ve šlachách, v kloubech i ve vlasech. Již po 25. roce života se produkce kolagenu zpomaluje a po čtyřicítce už se kolagen v těle přirozeně nevytváří. Tím, že začnete kolagen vnitřně užívat zpomalíte stárnutí.  Díky kolagenu budete mít pevné a leské vlasy a nehty, vaše pokožka bude pružná a hydratovaná a vyvarujete se bolestem kloubů. Kolagen vám prodlouží mládí.

Kolagen působí proti vráskám

Produkce kolagenu se v těle začíná snižovat okolo 25. roku. V té době se také začínají objevovat první vrásky a pokožka postupně přestává být elastická a přirozeně hydratovaná. Po 40. roce se dokonce produkce kolagenu v těle úplně zastaví. Jelikož kolagen je pro zdravou pokožku velmi důležitý, je vhodné ho s přibývajícím věkem začít vnitřně doplňovat. Díky kolagenu si udržíte déle mladistvý vzhled.

Zeen kolagen výrazně zpomaluje stárnutí, zamezuje tvorbě vrásek, kůži vyhlazuje a udržuje ji pružnou, zdravou a hydratovanou. Pomáhá také s hojením jizev, zklidňuje ekzematickou a aknózní pokožku a zabraňuje celulitidě. Díky zeen kolagenu bude vaše pokožka vyživená a svěží.

Kolagen chrání klouby před opotřebením

Kolagen v těle obstarává pružnost nejen pokožky, ale také kloubů. Až 70 % celkového kolagenu se vyskytuje právě v kloubech, v chrupavkách, v okolních vazivech a ve šlachách. Kolagen působí jako pojivo, které chrupavky zoceluje, chrání je proti mikrotrhlinkám a udržuje je elastické a dobře pohyblivé. V pohybovém aparátu se kolagen přirozeně vyskytuje také ve svalech a proto jde o oblíbený výživový doplněk sportovců. Pokud pravidelně cvičíte, kolagen vám pomůže s budováním svalové hmoty, rychleji díky němu zesílíte a organismus se po fyzické aktivitě snadněji zregeneruje.

Jak už bylo řečeno výše, s přibývajícím věkem dochází k pozvolnému zpomalování produkce kolagenu, což se po fyzické stránce projevuje bolestivostí kloubů, sníženou pohyblivostí, únavou a častějšími zraněními. Pokud ale začnete kolagen doplňovat, budete po fyzické stránce odolnější a předejdete chronickým bolestem způsobeným ztrátou elasticity kloubů a oslabením svalů. Zeen kolagen vás udrží déle aktivní.

Kolagen zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů

Kolagen je důležitý pro zdravé vlasy a je-li ho v těle nedostatek projeví se to na jejich kvalitě.  Máte-li problémy s padáním vlasů, předčasným plešatěním, suchými a roztřepenými konečky, či se ztrátou hustoty a lesku, možná vám chybí kolagen. Zeen mořský kolagen má pozitivní vliv jak na vlasy samotné, tak na vlasové folikuly, které se nacházejí v pokožce hlavy. Díky kolagenu vám budou vlasy méně padat, navrátí se jejich objem, struktura vlasů se zocelí a vyhladí a vlasy rychleji porostou. Také pro zdravé nehty je dostatek kolagenu v těle důležitý, díky němu jsou nehty zdravé a nelámou se.

Jaké existují druhy kolagenu?

Kolagenu se v lidském těle vyskytuje celkem 27 typů. Výživové doplňky se zaměřují hlavně na kolagen I., II. a III.

Kolagen I. a III. se vyskytuje převážně v pokožce, ve vlasech a v nehtech a jeho doplňováním pozitivně ovlivníte především svůj vzhled. Kolageny I. a III. se označují za kolageny krásy.

Naproti tomu kolagen II. se vyskytuje hlavně v kostech, kloubech a ve vazivech a jeho doplněním přispějete k lepšímu fungování pohybového aparátu. 

Kolagen je vhodné doplňovat spolu s vitaminem C, který se spolupodílí na tvorbě kolagenu. Vitamin C je odpovědný za jednu z hlavních vlastností kolagenu, tj. za jeho pevnost. Pokud je v těle vitaminu C nedostatek, vede to k tvorbě nestabilního kolagenu. Naopak je-li vitamin C v těle přítomen v dostatečném množství, plní kolagen svoji funkci na jedničku a omlazuje organismus ve všech směrech.

Zeen kolagen je navíc obohacen o kyselinu hyalurinovou a o zinek.

Exkluzivně v české DM drogerii.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat