Dieta South Beach zaručeně zbavuje tělo kil

Její název pochází z názvu luxusní čtvrti v Miami na Floridě. Vznikla jako způsob stravování sestavené doktorem Arthurem Agatstonem původně pro jeho pacienty s onemocněním srdce, aby snížili hladinu cholesterolu a inzulínu.

Při této „dietě“ je povolená konzumace takových potravin, které téměř nezvýší hodnotu cukru v krvi. Díky tomu člověk zůstane také déle sytý. Předností je, že si můžete zvolit z mnoha druhů potravin. Ovšem zásadní nevýhodou je, že je velmi přísná – na začátku jsou například sacharidy a cukr naprosté tabu.

Oblíbená je například u hollywoodských hvězd Jessicy Biel a Katherine Heigl nebo zpěvačky Rihanny.

Jak to, že dieta funguje?

Dieta South Beachje založena na potravinách s nízkým obsahem sacharidů. Ale úplně nový tento princip není. Americký kardiolog Robert Atkins byl se svou „nízkosacharidovou dietou“ velmi úspěšným předskokanem. „South Beach“ je srovnatelná se známější „Atkinsonovou dietou“, rozdíl je ale mezi dobrými a špatnými tuky, a sacharidy.

První fáze ve dvou týdnech

V první fázi kompletně vyřadíte špatné sacharidy jako chleba, těstoviny a rýži. Dovolená je ale zelenina jako chřest, cuketa nebo salát.

V druhé fázi jsou potom povolené živiny s nízkým glykemickým indexem – tedy celozrnné pečivo. Všechny druhy zeleniny a ovoce. Tuto fázi pak držíte do té doby, dokud nedosáhnete vytoužené váhy.

Třetí fáze začíná, jakmile dosáhnete svého cíle. Pak můžete do jídelníčku zařadit opět všechny sacharidy. Pokud by to znamenalo nový přírůstek na váze, je nutné sacharidy znovu zredukovat.

Typický jídelníček

Během celé diety je jídelníček složený především z libového masa, ryb a vajec.

Snídaně: dvě míchaná vejce se šunkou

Oběd: celozrnné těstoviny s kuřecím masem

Večeře: rajčatová polévka

Zdroj: www.healthline.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat