Klasické známky, že patříte mezi introverty

Introvert má rád klid a soukromí, to ale neznamená, že si nemůže užít menší společnost milých lidí. Co dalšího ho charakterizuje a proč do téhle skupiny lidí patříte i vy? Prozrazuje vás několik věcí!

Lidé, kteří jsou introvertní, mají tendenci obracet pozornost směrem dovnitř. Víc se soustředí na svoje emoce, vnitřní myšlenky, pocity a nálady, vnější stimulace je tolik neláká. Introverti tvoří odhadem 25 až 40 procent populace a koluje o nich mnoho mýtů. Třeba ten, že jsou plašší a trpí sociální úzkostí. Ale to není pravda. Proč je to lež a jak se vlastně introvert pozná?

Okolí mu odčerpává energii

Introvert si klidně vyrazí na dovolenou v partě lidí, zavítá na velký koncert nebo do divadla. Akci si i užije, nicméně po dni stráveném mezi lidmi se cítí vyčerpaně, lidově řečeno vyšťaveně. Obvykle se stáhne do ústraní a potřebuje být aspoň chvíli v klidu. Dobít baterky je pro něj důležité.

Samota mu nevadí

Jsou jedinci, kteří nemohou být sami, proto neustále vyhledávají společnost. Introvertovi samota nevadí, může při ní tvořit, věnovat se koníčkům, zájmům, nebo jen tak být. Vlastně ho takové chvíle příjemně osvěží. A když už se nechá vyrušit, tak jen někým, koho dobře zná.

Má úzký okruh přátel

Introvert není poustevník, jen okolo sebe nemá stovku kamarádů a na sociálních sítích si nepřidává do kontaktů jedno jméno za druhým. Nepotřebuje to. Často má jednoho, dva dobré kamarády, se kterými udržuje pevný vztah. Víc ho nezajímá.

Chvíli trvá, než se uvolní

Neskáče po stole, není ho v davu vidět a slyšet jako největšího vůdce. Introvert je spíš tichý a zdrženlivý, proto chvíli trvá, než se ve společnosti uvolní. K tomu někdy dochází po jedné, dvou skleničkách alkoholu, jež mu trochu rozplétají jazyk.

Příliš mnoho stimulace ho rozrušuje

Mít počítač v kavárně a pracovat? Jen chvíli! Stimulace zvenčí, chaos, křik, kravál či nepořádek introverta rozptylují natolik, že se po pár minutách začne cítit otráveně. Radši vypije kávu a odejde, doma, nebo v prostoru pro něj klidném a důvěrně známém, podává lepší výkony. Tohle je na něj moc velká divočina!

Volí spíš svobodné povolání

Práce u pokladny v supermarketu není nic pro introverta. Ten potřebuje korigovat, s jakým množstvím lidí se setká. Přitahují ho zaměstnání, při nichž má člověk nezávislost a svobodu v rozhodování. Pak je šťastný. Tak co, patříte mezi introverty?

Zdroje: Wikipedie.cz, tvovermind.com, webmd.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat