Pandemie má jedno pozitivum, vzrostl zájem o studium cizích jazyků

Jestli je koronavirus k něčemu dobrý, pak k tomu, že se při něm lidé věnují samostudiu cizích jazyků. A jak jinak, než s pomocí mobilních aplikací!

Až se nás za pár let někdo zeptá, co jsme dělali v době pandemie, co mu asi odpovíme? Možná to, že jsme ve velkém kupovali dezinfekce a respirátory, s obavami sledovali počty nově nakažených a izolovali se od všeho a všech. To ale zdaleka není všechno. Začali jsme totiž jíst tak nějak zdravěji a také se pilně učili jazyky!

Divná doba, nové výzvy

Studium cizí řeči se ve světě, kde je cestování pozastaveno na neurčito, může zdát jako zvláštní koníček. Ovšem lidé to v první i druhé vlně pandemie ochotně zkoušeli víc než jindy. Ať už za to mohla nuda, touha po zpestření či snaha o sebezdokonalení, bezplatné mobilní jazykové aplikace zaznamenaly nárůst nových uživatelů o 300 procent. Pokud by vás zajímala ještě konkrétnější čísla, výzkum uskutečněný platformou Duolingo, která slouží pro on-line výuku jazyků, prokázal, že se v loňském roce pokusilo naučit cizí mluvu více než 30 milionů jedinců. Chvályhodné, viďte? Nad takovým nebývalým zájmem se radují i lékaři.

Záliba s překvapivými klady

Jistě, domluvit se i v zemích, kde jiní bezradně krčí rameny a dorozumívají se humornými posunky, má své výhody. Těmi to ale vlastně jen začíná. Poznatky americké studie zrealizované Chicagskou univerzitou sdělují, že učení cizí řeči zlepšuje nejen paměť, ale i soustředění a v podstatě všechny kognitivní schopnosti. Rovněž z nich vyplývá, že upevňování této dovednosti vede ke zvýšené odolnosti vůči rozptýlení, což podporuje zase pracovní produktivitu a schopnost rychlého rozhodování. Četba ve slovníku navíc pochopitelně rozšiřuje slovní zásobu a snižuje riziko Alzheimerovy choroby, přičemž přispívá k duševní pohodě, a dokonce i kvalitnějšímu spánku. Alespoň za tohle můžeme koronaviru poděkovat…

Zdroje: readersdigest.ca, badgerherald.com, duolingo.com, iwillteachyoualanguage.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat