Na otázky k životním cyklům povolejte numerologii

Už jste si někdy řekli, že musí existovat spojitost mezi tím, proč se vám v některých obdobích daří téměř vše, na co sáhnete, a v jiných životních etapách vás provází jedna katastrofa za druhou? A že je zvláštní, jak se mnohé situace opakují cyklicky stále dokola, v přibližně stejných intervalech?

V dávných dobách se věřilo, že každý člověk prožije za život celkem asi sedm nebo osm cyklů. Cyklus se počítal podle numerologie, s jejíž pomocí si lidé vysvětlovali rytmus přírody a příběh zrození. Numerologie vykládá významy jednotlivých čísel a jejich kombinací. Podle nich pak můžeme odhadovat, jak se naše životy budou vyvíjet, a co nás čeká. Ukazuje nám také jednotlivé rozdíly mezi lidmi a jejich jednotlivé typy. Numerologie nabízí možnost poznání sebe sama a je úzce svázaná s astrologií a tarotem. Tyto obory si informace předávají a zároveň se společně propojují.

Devítiletý cyklus

Pojďme se však nyní vrátit k větě z druhého odstavce. Co jsou ty cykly, podle nichž dříve lidé počítali délku života? Jedná se o devítileté cykly počítané vždy od data narozenin. V den narozenin tedy vždy vstupujete do nového roku, tzv. osobní roční vibrace, která se nese v duchu určitého čísla (a s tím se pojící zkušenosti) až do dalších narozenin, kdy přejdete do další roční vibrace. Roční vibrace se označují čísly 1–9, přičemž ve chvíli, kdy ukončíte „rok devítky“, vstoupíte po narozeninách opět do „roku jedničky a začínáte nový devítiletý cyklus.

Životní číslo

Roční vibrace a životní číslo není totéž, a pro účely tohoto článku se jím proto zabývat nebudeme. Zmíníme jej jen pro upřesnění, proč každý člověk nemá ve stejném věku shodnou roční vibraci s ostatními. Dejme tomu, že Aničce je 20 let a prochází si osobní roční vibrací 3, a Lence je rovněž 20 let ale prochází osobní roční vibrací 7. Je to proto, že každý z nás se narodí s tzv. životním číslem (od kterého se pak teprve začínají počítat roční vibrace), a toto životní číslo mu vládne celý život a nemění se ani narozeninami ani jiným faktorem. Spočítáte jej tak, že sečtete všechna čísla z data narození a redukujete, dokud nedostanete jednociferné číslo.

(např. pro datum narození 13. 6. 2001 je to následovně:  1+3+6+2+0+0+1 = 13 = 4 … tedy životní číslo dotyčného je čtyři)

Pokud se tedy někdo narodí s životním číslem čtyři, v den jeho prvních narozenin začíná roční vibraci čísla pět. Pokud tedy mají Anička s Lenkou rozdílné životní číslo, budou si každá procházet jinou roční vibrací navzdory tomu, že jsou stejné staré.

Jak spočítat roční vibraci

Odpočítávat roční vibraci rok po roce od životního čísla je zdlouhavé a zbytečné, takže se nyní pojďme podívat na malý taháček, jak si osobní roční vibraci spočítat jednoduše a bez zbytečně zdlouhavého přepočtu.

Jednoduše použijte stejný vzorec jako u životního čísla, pouze zaměňte rok narození za aktuální rok, kdy jste měli narozeniny, tedy rok, kdy vám začala nová vibrace…

Takže u předešlého data narození to bude:

13.6.2021:  1+3+6+2+0+2+1 = 15 = 6

Dotyčný tedy prochází ode dne svých narozenin 13. 6. 2021 roční vibrací čísla šest, až do dalších narozenin 13. 6. 2022, kdy vstupuje do roční vibrace čísla sedm.

Osobní roční vibrace čísla jedna

Nyní, když jste si spočítali svou osobní roční vibraci, pojďme se konečně podívat, co vás do následujících narozenin čeká.

V roce jedničky si lidé mohou připadat osamělí. Je to rok, kdy jim dělá potíže najít přátele nebo zapadnout do kolektivu, protože číslo jedna představuje nezávislost, nové začátky a příležitosti. Lidé mají sklon dělat věci po svém. Zkoumat co chtějí, co nechtějí, kam směřují a čeho by chtěli dosáhnout. Je to rok zkoumání sebe sama a časté potřeby být o samotě v klidu.

Osobní roční vibrace čísla dvě

V „roce dvojky“ si na rozdíl od jedničky budete v navazování vztahů libovat. Seznamování vám půjde s lehkostí a můžete potkat velice důležité osoby, které ovlivní váš život po celý následující cyklus. V průběhu tohoto roku jsou lidé ochotnější ke spolupráci, chápavější, a mají touhu se rozvíjet. V průběhu této osobní roční vibrace můžete také potkat „osudového partnera“.

Osobní roční vibrace čísla tři

Trojka je myšlenková činorodost a vyvolává potřebu uvolnit energii studiem, vzděláváním, společenskými kontakty a různými koníčky. Můžeme říci, že se jedná o velmi aktivní rok, s možností postoupit také v kariéře. V průběhu tohoto roku se budete často setkávat s lidmi, se kterými je potřeba něco dořešit, ať se již jedná o staré milenecké vztahy, členy rodiny nebo přátele. Na potkávání těchto lidí budete mít v průběhu tohoto roku prostě kliku.

Osobní roční vibrace čísla čtyři

Rok čtyřky je velice aktivním obdobím. Je potřeba dodržet v tomto roce nějaký rytmus, abyste svou energii účelně využili a nezašli příliš daleko a neskončili vyčerpáním nebo nemocí. Ne nadarmo se čtyřce říká „židle“, do které vás usadí, pokud se neuhlídáte. V tomto období je totiž jedinec často vystavován přepracování, unáhleným rozhodnutím a frustracím. V tomto roce rovněž převládá touha být zajištěný, ať už finančně (investice) nebo formou nemovitosti (touha se usadit, uhnízdit). Máme potřebu trávit více času doma s rodinou.

Osobní roční vibrace čísla pět

Osobní roční vibrace čísla pět představuje obrat a osvobození od všech omezení, Je to rok, který by se dal s nadsázkou označit jako rok rebelie, kdy budete chtít dělat věci prostě JINAK. Pokud vás něco v předešlých čtyřech letech brzdilo, budete se toho chtít v průběhu pětky zbavit. Uvědomění si, že změny neznamenají pouze nejistotu, ale především možnost postoupit dál vpřed. V průběhu tohoto roku může být člověk více podrážděný, a má větší touhu si občas vyrazit sám do přírody, aby zchladil hlavu a lépe si uspořádal, jak ke změnám přistupovat.

Osobní roční vibrace čísla šest

V průběhu tohoto období můžete mít potřebu více pomáhat druhým, více se zaměřit na rodinu a přátele, případně urovnat některé vleklé spory a nastolit opětovnou rovnováhu. V tomto roce k vám může přicházet tvůrčí inspirace. Stejně jako rok dvojky se i rok šestky vyznačuje skvělými příležitostmi k seznámení, k vytváření trvalých vztahů nebo upevňování vazeb ve vztahu stávajícím. Nezřídka se v tomto roce lidé zamilovávají, vdávají a žení, případně vítají na svět potomka. Šestka je číslo nejvíce zaměřené na rodinu a harmonii v životě.

Osobní roční vibrace čísla sedm

Roční vibrace čísla sedm vyvolává změny, které se mohou velice bolestivě dotknout citů. Dojde ke změnám v přátelství, v rodině, na pracovišti i v samotném nitru člověka.

Smyslem problémů, které vyvstanou, je přimět člověka, aby se vrátil ke svému nitru, a uvědomil si, co doopravdy chce, a co mu již neslouží (a od čeho je tudíž potřeba se oprostit, aby nebylo přítěží). Aby začal spoléhat více na sebe než na druhé. Sedmička je také číslem duchovna, proto vás lekce tohoto roku povedou nejspíše také tímto směrem. Uvažování o tom, co je „tam dál, za tím vším“, zda život neobnáší i jiné aspekty než ty materiální.

V tomto roce vás může postihnout nemoc nebo ztráta někoho z rodiny či okruhu přátel. Nejdůležitější část lekce tohoto roku je povznést se nad vlastní ego a své potřeby, zakusit, jaké to je utrpět ztrátu, a být tak do další životní etapy více empatický, ochoten pomoci druhým, a přestat se zabývat pouze sám sebou a svým trápením.

Osobní roční vibrace čísla osm

Energie osmičky je velkým přínosem, dává člověku přirozené organizační a řídící schopnosti, dar spolehlivého úsudku, hlubší pochopení lidské podstaty. Jedná se o rok rovnováhy, kterou je potřeba udržet mezi duchovním a materiálním světem Osmička je číslem rovnováhy a karmy, zákonitosti příčiny a následku. Mnozí lidé usilují o hmotné zajištění hromaděním majetku, ale samo materiální bohatství jim hlubší uspokojení ani klid mysli nepřinese, pokud se nenaučí čerpat ze svých duchovních zdrojů tak, aby to bylo ku prospěchu sobě i ostatním. Dávání a braní, příčina a následek.

Osobní roční vibrace čísla devět

Tento rok představuje zakončení cyklu a pohotovost postoupit v následujícím roce do nového období. V tomto roce můžete mít pocit, že se vám majetek, lidé a situace vymykají z rukou. Ten, kdo netouží po vývoji a změně, může mít v tomto roce silné psychické potíže, neboť mu ze života budou odcházet věci, lidé a situace, které již neslouží k jeho dalšímu vývoji, a to mnohdy bez jeho přičinění. Zkrátka vše, co již neslouží k dalšímu rozvoji jedince, bude z jeho života odmeteno, aby do nového období mohl vykročit po čistém, umeteném chodníčku a neklopýtal přes svá stará přesvědčení, která by jej brzdila.

V tomto roce mohou zanikat milostné vztahy, můžete se stěhovat, změnit práci, podnikat daleké cesty, nebo ztratit něco, co pro vás mělo velkou cenu. Je to však rovněž rok, ve kterém je na lidi vkládána zodpovědnost, případně ji na sebe sami berou, např. formou sňatku, narozením dítěte nebo koupí nemovitosti. V tomto období si znovu přeskládáte žebříček svých hodnot a zvažujete další rozvoj, ke kterému vám dá následující nový devítiletý cyklus mnoho příležitostí.

Veškeré údaje jsou uvedeny velice stručně, samotný rozbor osobních ročních vibrací by vydal na několikahodinovou přednášku. Ovšem, pokud vás zajímají skutečně základní informace, jakým směrem se budete do vašich narozenin ubírat, a jaké situace vám přistanou k řešení, jsou předešlé odstavce docela slušný návod, jak si v daném roce poradit co nejlépe.  

Prožijte tedy krásný a úspěšný rok, a využijte každou příležitost k tomu, abyste se mohli rozvíjet a stát se silnějšími a lepšími.

Zdroje:  The Complete Numerology Of Love by Robin Stein + názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat