Rady o zdraví, které by maminky měly předávat svým dcerám

Každá dívka od své maminky dostává nespočet rad. Praktických, ale i těch, které se týkají lásky nebo zdraví. Na ty však většina mladých příliš nereflektuje. Důsledky a možná onemocnění nejsou dostatečným strašákem. A tak je jako cenné informace přijímají až v dospělém věku. Tyto rady by si mladé dívky měly brát k srdci ideálně hned.

Zdraví by mělo být na prvním místě. Věta, jíž by si měl pravidelně opakovat každý člověk. A to hlavně v pubertě, kdy je oblíbenějším pořekadlem spíše „Parádo, trp!“ Zejména ženské tělo prochází v průběhu let mnoha proměnami, k nímž je třeba přistupovat odlišně a dopřát mu v daném věku tu nejvhodnější péči. A čím dříve si dcera od své maminky osvojí všechny hygienické zvyky, tím dříve si je také osvojí.

Musíš klást důraz na intimní hygienu

S příchodem menstruace přichází také slabší obranyschopnost intimních partií bojovat proti vnějším vlivům. Alfou a omegou zdraví a ochrany před vaginálními infekcemi je proto vhodná a pravidelná hygiena. Přírodním pomocníkem, který je obsažený v intimních mycích přípravcích, které udržují přirozené pH v pochvě, je kyselina mléčná. Ta vytváří živnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zabezpečuje jejich optimální rozmnožování. Tyto přirozené mléčné kultury chrání před škodlivými bakteriemi a infekcemi a zajišťují přirozenou biologickou rovnováhu v pochvě.

Neoblékej se „jako na fialky“

Ženským intimním partiím, kterým hrozí narušená ochranná bariéra, neprospívá teplo, vlhko, ani nedostatečný přísun kyslíku. Mechanické dráždění v oblasti genitálií v podobě spodního prádla z umělých materiálů, příliš těsných kalhot nebo šortek, vede snadno ke vzniku zdravotních problémů. Prádlo by proto mělo být z materiálů přírodních a oblečení by se nikdy nemělo „zařezávat“ do žádné z částí těla.

Nezapomínej na hygienu po sexu

Vaginální infekce mohou vznikat také v důsledku sexuálního života. A přestože se nejedná o téma, které by mladá žena chtěla se svou maminkou probírat do detailu, je třeba na tyto rady klást velký důraz. A proto je důležité po každém aktu vykonat malou potřebu. Proud moči díky tomu odplaví bakterie, které by mohly způsobit neplechu v intimních partiích. 

Preventivním opatřením před vznikem infekcí mohou být proto čípky zabezpečující vhodnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zabezpečují jejich optimální rozmnožování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat