Ranní rituály pro lepší den

Ranní vstávání je pro mnoho lidí velice nepříjemná část dne. Sami se zaměřte na to, kolikrát za den se uslyšíte mluvit o tom, jak moc se vám ráno nechtělo vstávat (obzvláště po víkendu).

Pokud patříte mezi ty, kdo při brzkém ranním vstávání vyloženě trpí, a zvuk budíku považují za tu nejotravnější věc na světě, možná vás na nohy postaví pár jednoduchých ale skutečně účinných tipů, o které se s vámi dnes podělíme.

Hydratujte hned po ránu

Večer si na noční stolek u postele postavte velkou sklenici s vodou (samozřejmě tak, abyste ji omylem nerozlili, pokud se budete natahovat pro telefon, anebo půjdete v noci na toaletu). Ihned po probuzení celou sklenici vypijte. Aniž byste si to totiž uvědomovali, vaše tělo je po dlouhých hodinách spánku obvykle velmi dehydrované, což se projevuje právě ranní únavou a pomalým rozjezdem. Pouhou sklenicí vody proto své tělo probudíte k životu rychleji, než byste čekali!

V létě vám prokáže velkou službu sklenice vody s trochou citronové šťávy, v zimě se však tomuto zvyku vyhněte, vašemu tělu by příliš neprospěl, vzhledem k tomu, že citrusy ochlazují. Pokud již musíte mít vodu něčím ochucenou, rozmíchejte ve sklenici s vodou lžičku skořice s trochou medu. Tato kombinace vás po ránu prohřeje a nastartuje metabolismus.

Čerstvý vzduch rozproudí mozek

Ihned po probuzení otevřete všechna okna, a větrejte několik minut (ideálně těch pár minut, kdy se věnujete ranní hygieně a čistění zubů). Čerstvý chladný vzduch vás spolehlivě probere a díky přílivu kyslíku do mozku také výrazně zvedne náladu.

Hýbejte se

Představa ranního cvičení asi není pro každého zrovna příjemná. Zejména pro tzv. „noční sovy“ je už tak dost náročné ráno jen vstát z postele, natož běhat po tělocvičně. Nemusíte však zrovna zvedat činky nebo chodit ráno běhat. Jakýmkoli ranním pohybem rozproudíte krev a pomůžete tělu se nastartovat. I kdyby to mělo znamenat pár svižných kroků mezi koupelnou a kuchyní. Zkrátka první minuty po probuzení rozhodně neseďte jen tak u stolu, ale rovnou se projděte po domě nebo po bytě. Ve světě úspěšných lidí je pohyb hned ráno naprostou samozřejmostí!

Pusťte si oblíbenou svižnou hudbu

Nic vás ráno nenastartuje tak jako oblíbená svižná písnička. Vytvořte si ranní playlist, a při přípravě snídaně si klidně zatančete! Celý den pak budete mít příjemnější. Ranní playlist nejlépe využijete i tehdy, pokud máte možnost chodit do práce pěšky. Je dokázáno že pár minut svižné chůze hned ráno okysličí mozek, rozproudí lymfatický i cévní systém a zlepší náladu. Do práce tak dorazíte veselejší a zářivější než zbytek vašich kolegů.

Zdroje: názor autora, lifehack.org/768258/morning-routine-to-make-your-day






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat