Noční bolesti nohou zažil asi každý

Ve většině případů vás bolest nohou překvapí v noci nebo v klidovém stavu. Má různé původy a příčiny – svalové napětí, křeče nebo také třeba artróza. Čím bolesti zmírnit?

U bolesti nohou se jedná o mnohostranný syndrom. Protože tak jak jsou rozdílné projevy bolestí, tak četné jsou možné spouštěče. Spektrum se rozprostírá od svalového napětí přes křeče, bolesti v lehu, především v noci až pod onemocnění jako je diabetes nebo syndrom neklidných nohou.

Co jsou bolesti nohou

Pod bolest nohou patří všechny akutní a náhlé bolesti v jedné nebo obou nohou, bolesti podél žil, křečovité bolesti nebo bolesti svalů v klidovém stavu nebo v lehu. Kromě této bolesti se mohou objevit další příčiny jako otoky, pocit těžkých nohou, napětí nebo zčervenání.

Jaké jsou příčiny?

Často není možné podle bolesti a charakteristických symptomů správně určit příčinu nebo konkrétní onemocnění. Proto platí, že při každé bolesti nohou je vhodné vyhledat lékařskou pomoc. Nejčastější příčiny jsou bolesti svalů, zlomenina kosti nebo poranění vaziva a kloubů, trombóza, zánět žil, křeče, artróza nebo syndrom neklidných nohou.

Jak se bolesti zbavit

Pokud chcete od bolesti ulevit, je bezpodmínečně nutné najít příčinu. Protože podle spouštěče je možné nasadit nejrůznější způsoby ošetření, léčby nebo terapie. Zatímco v některých případech pomohou už jednoduchá opatření jako pohyb nebo masáže, jsou v jiných nutné léky nebo speciální zásahy. Například na namožené svaly tak pomůže nohy šetřit, masírovat nebo nahřívat, na křeče si můžete vzít hořčík nebo střídat teplé a studené sprchy. Syndrom neklidných nohou zmírníte Kneippovými koupelemi a pohybem.

Zdroj: life line, healthline






Celkem 11 komentářů

Na křeče v nohách pomáhá hořčík...i po jedné dávce se nohám uleví,ale je lepší užívat aspoň pár dnů..
03.12.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat