Očkování proti chřipce nemoc pomáhá šířit

Ti, kteří mají očkování proti chřipce, prý oproti neočkovaným vydechují o 630 procent více virových částic, čímž touto nemocí snáze a rychleji infikují své okolí. Vědci to považují za hlavní důvod, proč je chřipková epidemie rok od roku horší!

Chřipka. Onemocnění, které se projevuje vysokou teplotou, nevolností, nechutenstvím, extrémní únavou a bolestí svalů i kloubů. Podle Světové zdravotnické organizace se jím každoročně nakazí zhruba miliarda lidí, přičemž těžký průběh má tři až pět milionů osob. Případů, kdy chřipka přímo i nepřímo způsobí úmrtí, je v celosvětovém měřítku přibližně 650 tisíc ročně. Jak je to s očkováním? Objevily se nové šokující informace!

Pomoc, nebo prokletí?

Očkování se obecně doporučuje seniorům a jedincům s chronickými potížemi, protože podle lékařů snižuje potřebu hospitalizace i riziko úmrtnosti. „Dělá“ však ještě něco – paradoxně virus chřipky pomáhá šířit. Prokázala to zahraniční studie zveřejněná v magazínu Proceedings of the National Academy of Sciences, který patří mezi vůbec nejprestižnější a nejvíce citované vědecké časopisy.

Pravda trochu zaskočí

Do tohoto ojedinělého průzkumu bylo zahrnuto bezmála 400 dobrovolníků, kteří při trvání pokusu vykazovali příznaky chřipky. Nutno zmínit, že infikovaný člověk nemusí kašlat ani kýchat, ono bohatě stačí, že dýchá – i takhle se virus šíří po okolí a způsobuje nákazu. Na základě podrobných testů autoři výzkumu zjistili, že očkovaní respondenti vydechují oproti neočkovaným více chřipkových virových částic, a to až o 630 procent. To je podle expertů hlavní důvod, proč se epidemie této nemoci rok od roku zhoršuje – lidé s vakcínou se mění na přenašeče. A zřejmě je to zásluha hlavně silnějšího pohlaví. Z poznatků totiž vyplynulo i to, že muži vylučují prostřednictvím jemného aerosolu větší množství viru, tedy ve srovnání se ženami.

Pokud jsou tato data přesná a reprodukovatelná, což věřím, že ano, znamená to, že očkování proti chřipce zvyšuje pravděpodobnost šíření a hlavně nákazy. Vakcíny z hostitele udělají přenašeče a infikují další lidi,“ píše na svém blogu Sayer Ji, což je americký novinář a zakladatel populárního portálu alternativní medicíny s názvem GreenMedInfo.

Zdroj: livelovefruit.com, https://www.cdc.gov/flu/prevent/keyfacts.htm, https://www.greenmedinfo.com/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC24180/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat