Fungování těla bez energie

Že na sebe zapomínáte a svému tělu a duši nedopřáváte dostatek pozornosti, si mnohdy všimnete, až když je pozdě. Existují všechny náznaky, kterými se naše tělo na sebe snaží upozornit.

Každý den spěcháme odněkud někam, máme stres v práci, staráme se o děti, nebo dokonce i o rodiče, snažíme se sportovat a nezapomínat na přátele a často si uvědomíme až příliš pozdě, že je toho na nás už příliš. Někdy nás život prostě přemůže, seznamy úkolů se kupí a místo toho, abychom si odpočinuli, zvyšujeme nároky na sebe. Ale když jsou naše zásoby energie prázdné a my jedeme už jen na výpary, těžko se dostaneme do pohody.

Když to jde se zdravím z kopce

Stává se znovu a znovu, že na své zdraví zapomínáme. Naštěstí se naše tělo umí ozvat. Proto je důležité, uvědomit si při prvních náznacích volání o pomoc, že je nejvyšší čas se postarat sám o sebe. A které příznaky duševní nepohody byste rozhodně neměli přehlížet?

Pracujete hodně, i když vám není dobře.

Souhlasíte s věcmi, které byste raději odmítli.

Nechcete nikoho obtěžovat, proto si neříkáte o pomoc.

Vyhýbáte se konfrontacím.

Potlačujete nebo ignorujete své vlastní pocity.

Už ráno se cítíte vyčerpaní.

Věci, které vás trápí odsunujete a místo toho hledáte rozptýlení jinde.

Máte pocit, že jste tu jen pro ostatní.

Nejednáte podle svých potřeb a na základě svých vnitřních hodnot.

Neznáte svoje limity nebo se nesnažíte o jejich udržení.

Je na čase zpomalit

Poznáváte se? Pak tempo, kterým právě teď uháníte životem, je příliš zběsilé. Možná nemáte dostatek přestávek nebo o sebe málo pečujete. Je na čase se o sebe postarat trochu lépe. Zdravě jezte, pijte dostatek tekutin, dopřejte si dostatek spánku a buďte laskaví především k sobě. Není to snadné, to víme, ale má to velký vliv nejen na vaši náladu, ale i na vaše zdraví – psychické i fyzické.

Zdroj: názory autorky, https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/self-help-tips-to-fight-fatigue/, https://dailyburn.com/life/lifestyle/exhausted-signs-tips/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat