Mýty a fakta o lupech: Bojujte účinně!

Reklamy na nejrůznější šampony proti lupům jsou všude kolem nás dlouhá léta. Podle často »zázračných« prostředků by měl být s lupy navždy amen, jenomže počet lidí s tímto problémem ve skutečnosti neklesá. Podle trichologů se s lupy bohužel potýká od 20 do 50 procent populace. Kde končí skutečnost a začínají mýty ohledně lupů?

Reklamy na nejrůznější šampony proti lupům jsou všude kolem nás dlouhá léta. Podle často »zázračných« prostředků by měl být s lupy navždy amen, jenomže počet lidí s tímto problémem ve skutečnosti neklesá. Podle trichologů se s lupy bohužel potýká od 20 do 50 procent populace. Kde končí skutečnost a začínají mýty ohledně lupů?

Mýtus číslo 1: Suchá vlasová pokožka je příčinou vzniku lupů

Lupy i suchá vlasová pokožka trápí hodně lidí, ale nejde o to samé. Suchá pokožka hlavy vzniká v důsledku ztráty vlhkosti, pokožka se pak může loupat a malé bílé šupinky se z vlasů snadno odstraňují. Výskyt lupů není spojen se suchou vlasovou pokožkou, ale s šířením kvasinek, které se živí kožním mazem. Ty po sobě zanechávají vedlejší produkt: lupy.

Mýtus číslo 2: S lupy nemusím k lékaři

Lupy opravdu nejsou nemoc, nicméně návštěva dermatologa nebo trichologa by se neměla odkládat. Pouze lékař pomůže určit, jestli nejde o vážnější kožní onemocnění vlasové pokožky. Specialista pomůže s výběrem vhodné vlasové kosmetiky a poradí, jak správně pečovat o takový typ pokožky.

Mýtus číslo 3: Časté mytí vlasů způsobuje vznik lupů

Časté mytí vlasů může vlasy a vlasovou pokožku přesušovat a tím vyvolat svědění a podráždění. Tento proces však se vznikem lupů nemá nic společného. Vlasy byste si měli mýt podle potřeby a podle typu vlasů. Mytí se obvykle doporučuje dvakrát až třikrát týdně, používání vlasové kosmetiky by měl respektovat typ vlasů. Zařaďte do péče o vaše vlasy balzám a masku na vlasy. Tyto přípravky budou vlasy vyživovat a podporovat jejich zdraví a krásu.

Mýtus číslo 4: Lupů se zbavíte pomocí jakéhokoli šamponu

Pokud máte lupy a chcete se jich zbavit, potřebujete něco účinnějšího než běžný kosmetický šampon. Obyčejný šampon vybraný s ohledem na váš typ vlasů vlasovou pokožku a vlasy od kožního mazu, nečistot a zbytků stylingových přípravků krásně očistí. Obsahuje látky, které prospěšné působí na zdraví vlasů, zlepšují jejich vzhled, dodávají lesk, vyživují či hydratují. V případě lupů potřebujete speciální vlasovou kosmetiku zaměřenou proti lupům a svědění pokožky hlavy. Takové šampony obsahují speciální složky, které působí na příčinu vzniku lupů. Šampon proti lupům můžete vybrat zde: https://makeup.cz/categorys/745841/.

Mýtus číslo 5: Lupy jsou nakažlivé

Není to pravda. Kvasinky, které způsobují vznik lupů, nejsou nakažlivé, přirozeně se vyskytují na pokožce každého člověka. Jejich výskyt je často spojen s nevyváženou pokožkou hlavy. Přemnožení kvasinek vede k narušení rovnováhy pokožky a ve výsledku k výskytu lupů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat